Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 10. 2012,
6.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NBA Goran Dragić Goran Dragić

Torek, 23. 10. 2012, 6.39

7 let, 12 mesecev

Scola: Vesel sem ponovnega igranja z Dragićem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Goran Dragić bo v Phoenixu združil moči z Luisom Scolajem, s katerim sta uspešno sodelovala že lani pri Houstonu. Izkušeni Argentinec se veseli ponovnega združenja moči.

Slovenski in argentinski reprezentant sta bila pred leti člana Caje Laboral (takratni Tau Ceramici), vendar skupaj nista nikoli zaigrala. Dragić je bil posojen v Murcio in kasneje v Olimpijo, 32-letni Scola pa je odšel v ligo NBA. Po igranju v pretekli sezoni pri Raketah, bosta letos zaigrala skupaj še pri Sunsih. "Zelo sem vesel ponovnega sodelovanja z Dragićem. Ko je lani prišel v prvo peterko smo začeli igrati dobro in zmagovati. Do zadnjega tedna rednega dela smo bili na poti v končnico" je lepe besede za Gogija našel Scola, ki je v minuli sezoni dosegal 15,5 točke in 6,5 skoka na tekmo.

Nadomestil bo učitelja Nasha

Dragić se po sezoni in pol zopet vrača v Arizono, kjer bo poskušal nadomestiti učitelja Steva Nasha, ki je v želji po šampionskem prstanu odšel k Lakersom. " Lepo se je vrniti. Tukaj sem začel svojo pot v ligi NBA. Menjava v Houston je bila dobra zame, saj sem dobil več minut," je o svoji priložnosti ob poškodbi Kyla Lowryja razlagal Dragić. Dobre predstave v Houstonu so mu pomagale do vnovične vrnitve in nadomestitve nekdanjega učitelja: "Veliko sem se naučil pri Houstonu. Seveda sem se tudi pri Sunsih, predvsem od Steva Nasha. Vendar je bilo težko ob njem. Dobil sem 10-15 minut in v tem času seveda poskušaš doseči čim več točk," je o predhodnem vodju Sonc dejal 26-letni Gogi.

Zaključek rednega dela pretekle sezone je bil za Dragića izjemen, ob večji minutaži pa se je sprostil tudi v napadu. "V tistih 21,22 tekmah, ki sem jih začel pri Raketah v začetni peterki, sem dobil več kot 30 minut na tekmo. Posledično ne hitiš več toliko ter ne mečeš za vsako ceno. Bolj vključuješ svoje soigralce. Veliko sem se naučil pri njih in to bom poskušal prikazati še v Phoenixu," je o izkušnjah pridobljenih pri Raketah razlagal Gogi.

Brez pritiska

Sunsi so pred začetkom nove sezone doživeli kar veliko sprememb, zato tudi pričakovanja niso visoka. "Nihče nas ne vidi v končnici, tako da ni pritiska. Vsak večer moramo dati 100-odstotkov na parketu. Tudi če se nam ne bo uspelo uvrstiti v končnico bomo vedeli, da smo naredi vse" je misli usmeril proti izločilnim bojem.

Ne spreglejte