Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 10. 2014,
16.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jaka Blažič Boštjan Nachbar Saša Vujačić

Četrtek, 30. 10. 2014, 16.51

8 let

Saša Vujačić ob debiju drugi strelec zmagovite Kutxe Laboral

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za konec 3. kroga evrolige sta bila od Slovencev na delu še Boštjan Nachbar in Saša Vujačić. Cedevita je napravila ogromno preglavic CSKA-ju, Olympiacos pa je po podaljšku strl Neptunas.

Saša Vujačić se je v dresu Kutxe Laboral uspešno vrnil v evroligo. Ob zmagi svojega kluba nad Galatasarayem z 91:90 je bil s 14 točkami drugi strelec ekipe z natančno 50-odstotnim metom. Boštjan Nachbar je pri zanesljivi zmagi Barcelone nad Turowom sodeloval z dvema doseženima točkama.

Mlada Cedevita je priredila CSKA-ju izvrsten odpor, ki so ga Rusi s prebujenim Milošem Todosićem strli šele v zadnji četrtini. Olympiacos je za zmago pri Neptunasu potreboval podaljšek. Izjemni Vasilis Spanoulis je dosegel kar 34 točk, nekdanji zmajček Deividas Gailius pa je bil najučinkovitejši Litovec.

Crvena zvezda je v beograjski areni pred več kot 15 tisoč navijači prišla do svoje druge zmage s 76:63. Valencia je zaostajala skozi vso tekmo, v tretji četrtini tudi že za več kot dvajset točk. Španci tako tudi po tretjem krogu ostajajo brez zmage.

Jaka Blažič je v četrtek tekmo začel na klopi, nato pa se razletel po parketu in v prvem polčasu dosegel osem točk. V drugem jih je dodal še pet in tekmo končal pri 14 ter bil tako drugi strelec rdeče-belih, pri katerih znova blestel 221 centimetrov visoki Boban Marjanović.

Nič kaj prijazno ni bilo ob vrnitvi dolgoletnega trenerja Panathinaikosa Željka Obraodvića v Atene, kjer je na klopi Fenerbahčeja videl pravo parado trojk. Košarkarji Panathinaikosa so že v prvem polčasu zadeli deset trojk, na koncu pa so se zaustavili pri 18 zadetih trojkah in visoko slavili s 91:73. Nov mejnik je dosegel Dimitris Diamantidis, ki je presegel mejo 1000 podaj v evroligi.

Ne spreglejte