Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
14. 5. 2014,
9.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zmago Sagadin Helios Domžale Aleš Pipan Union Olimpija

Sreda, 14. 5. 2014, 9.11

7 let, 12 mesecev

Sagadin: Oprali smo sramoto. Zdaj lahko vsakemu pogledamo v obraz.

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji Heliosa so prvo tekmo polfinala državnega prvenstva proti Unionu Olimpiji odigrali taktično dovršeno. Zmago Sagadin je dal svojim fantom prava navodila, ti pa so se jih dosledno držali.

Prilivi na račune igralcev Heliosa so v tej sezoni bolj redki, zato so se košarkarji odločili, da trenirajo vsega enkrat na dan. Čeprav imajo to pravico, je glavni trener Zmago Sagadin mnenja, da bi morali mladi kljub temu garati dvakrat dnevno in se prek dobrih iger pokazati širši javnosti.

Eno od teh so pokazali v torek v Stožicah, kjer so na prvi polfinalni tekmi premagali ljubljansko Olimpijo. Njene košarkarje so utrujali od prve do zadnje minute, povrh vsega pa bili izjemno natančni v prvi četrtini, v kateri so dosegli kar osem trojk.

O tem, kako nebogljeni so bili v taboru Olimpije, smo se lahko prepričali v zadnjem delu tekme, ko je Helios znova nekoliko stopil na plin, Pipan pa je nemočno spremljal končnico. V moštvu ni imel ne svežine ne košarkarja, ki bi lahko prevesil tehtnico na stran nekdanjega evroligaša.

"Čestitke fantom za hrabro, čvrsto in odločno igro. Če ne drugega, smo oprali sramoto, ki smo jo doživeli nazadnje v Stožicah, in lahko zdaj vsakemu pogledamo v obraz," se je Sagadin navezal na poraz, ki so ga njegovi košarkarji doživeli v Stožicah v ligi za prvaka (52:92).

Najverjetneje se bodo držali enakega recepta

Polfinalna serija na dve dobljeni tekmi se bo nadaljevala že v četrtek v Domžalah, kar je voda na mlin Heliosa, ki se bo najverjetneje držal enakega recepta, saj Olimpija spet ne bo mogla računati na poškodovane Sasuja Salina, Jakova Vladovića in Jako Brodnika. "Obramba, skok, pokrivanje po vsem igrišču in visok ritem. To so smernice za drugo tekmo. Nam tekme na dva dni ustrezajo, ker imamo veliko košarkarjev. Upam, da bodo tudi domžalski navijači z nami na drugi tekmi," se je Sagadin navezal na drugo tekmo, ki se bo začela v četrtek ob 17.30.

Z velikim zmagoslavjem bi se Helios, ki ima finančne težave in pred katerim je negotova prihodnost, presenetljivo uvrstil v finale in v njem iskal svoj prostor pod soncem proti Krki, ki bo najverjetneje že jutri končala polfinalni boj s Hopsi.

Ne spreglejte