Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
30. 9. 2014,
11.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Union Olimpija Krka Aleš Pipan Aleksandar Džikić

Torek, 30. 9. 2014, 11.08

8 let

S praznima denarnicama kot otroka pred polno izložbo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Union Olimpija ali Krka? V zadnjih letih osrednje vprašanje na slovenski klubski košarkarski sceni. Zdi se, da bo tako tudi v novi sezoni.

Jaka Klobučar, Edo Murić, Smiljan Pavič, Sani Bečirovič, Zvonomir Buljan, Marko Pajić, Dražen Bubnić, Dragiša Drobnjak, Alex Stepheson, Deividas Gailius in Jakov Vladović bi zlahka sestavljali ekipo, ki bi se podala po naslov slovenskega državnega prvaka. (I)zbrano druščino združuje dejstvo, da so v pretekli sezoni nosili drese Olimpije in Krke, poleti pa poiskali nove delodajalce.

Kako uspešni so bili Ljubljančani in Novomeščani pri zapolnjevanju teh vrzeli in pri gradnji homogene ekipe, bo deloma vidno že nocoj, ko se bodo aktualni in nekdanji državni prvaki v Šenčurju pomerili za prvo lovoriko v sezoni – superpokal. "Želimo prvo lovoriko, a prave uigranosti še ne gre pričakovati," ob tem poudarja trener "zmajev" Aleš Pipan, njegov tekmec na novomeški klopi Aleksandar Džikić pa ga dopolnjuje: "To je prva tekma, še zdaleč pa ne najbolj pomembna. Sezona je dolga. To ni šprint, to je pravi maraton."

Kupovali bi, a …

Džikić kljub zanj značilnemu cinizmu ob vprašanjih o igralskem kadru priznava, da v novomeški blagajni preprosto ni denarja za nove nakupe. "Ekipa je, kakršna je. Delali bomo, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo," razmišlja srbski strokovnjak, ki je bil prisiljen vloge nosilcev prenesti na nove igralce, hkrati pa se zaveda, da bo imel zaradi nastopanja v državnem prvenstvu že v uvodni fazi tekmovanja nekoliko več manevrskega prostora. Poudarja tudi, da Krka na začetku sezone večinoma ne blesti. "Tudi letos računam na sezono vzponov in padcev. Upam le, da sezone ne bomo končali s padcem," poudarja strateg večkratnih prvakov.

Tudi Pipanove nakupe so zaznamovala omejena finančna sredstva, za nameček pa ni skrivnost, da ima Mirza Begić kot najvidnejša okrepitev povsem proste roke za odhod iz kluba ob želeni snubitvi. "Ekipa je res precej spremenjena. Težko pa je ocenjevati, ali je močnejša ali šibkejša kot lani. Edino merilo bo rezultat. Upam le, da bomo v nespremenjeni in zdravi zasedbi skupaj ostali čim dlje," o novi Olimpiji razmišlja Pipan.

Ne spreglejte