Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
15. 9. 2015,
22.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Pau Gasol Španija Grčija četrtfinale polfinale

Torek, 15. 9. 2015, 22.07

7 let, 12 mesecev

Res že ima nekaj odtenkov sive, a je to, kar dela, neverjetno

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Španija se veseli uvrstitve v polfinale. V četrtfinalu EuroBasketa je padla Grčija, spet pa je blestel izkušeni Pau Gasol, ki je bil nerešljiva uganka.

Prvi mož španske reprezentance Pau Gasol je na dobri poti, da še tretjič v karieri postane najboljši strelec evropskega prvenstva. S 23,6 točke na tekmo je na EuroBasketu daleč pred vsemi (od tistih, ki so na prvenstvu še aktivni, mu je z 18,5 točke najbližje Italijan Danilo Gallinari). Dodobra je v četrtfinalu polnil koš tudi Grkom. Dosegel je 27 točk, imel ob tem še devet skokov, tri podaje in dve blokadi ter bil najzaslužnejši za zmago s 73:71.

Čeprav odtenki sive na njegovem lasišču in bradi kažejo na to, da ni več rosno mlad, pa pri 35 letih še vedno kaže izvrstne predstave. Prvič je bil najboljši strelec EuroBasketa leta 2003 na Švedskem, kjer se je pohvalil s 25,8 točke na tekmo, na Poljskem pa se je zaustavil pri 18,7 točke. V bogati vitrini ima med drugim že dve zlati medalji z evropskih prvenstev (2009 in 2011), novo pa bi rad očitno dodal tudi letos.

"Lahko bi doživeli kolaps, a smo stali skupaj"

"Opozoril bi na naš ekipni duh, srce, kako smo se branili, stiskali Grke ob koncu … Malenkosti so odločale. V tretji četrtini smo stali skupaj, čeprav bi lahko doživeli kolaps. Ponosen sem na ekipo, ki je pokazala pravi značaj," je Gasol pohvalil soigralce in poudaril, da so dobro zaustavili prvega moža Grkov Vassilisa Spanoulisa – dosegel je deset točk.

Član Chicago Bulls, ki je dvakrat v karieri z Los Angeles Lakers osvojil šampionska prstana, se z zmago proti Grčiji ne namerava zaustaviti, saj bi rad ponovil dosežka iz Litve in Poljske. "Vemo, da bomo v polfinalu igrali pred polno dvorano Francozov. Pred nami bo spet ena izvrstna tekma, na katero se moramo dobro pripraviti," je po uvrstitvi med najboljše štiri na stari celini še dejal starejši od bratov Gasol, ki tokrat ob sebi nima mlajšega Marca.

Ne spreglejte