Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 11. 2014,
21.21

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NBA košarka Goran Dragić Goran Dragić Zoran Dragić Phoenix Suns Beno Udrih

Sobota, 1. 11. 2014, 21.21

7 let, 11 mesecev

Prvi poraz za Dragićeve, Udrihovi ostajajo stoodstotni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sonca so na gostovanju pri Utahu vknjižila prvi poraz sezone, s 118:91 so bili prepričljivo boljši gostitelji. Udrihov Memphis nadaljuje zmagoviti niz, Charlotte Hornets so padli z 69:71.

Goran Dragić je ob porazu v 33 minutah in pol dosegel deset točk, dodal štiri točke in eno podajo, medtem ko je Zoran Dragič poraz spremljal ob parketu. Najbolj razpoložen košarkar Sonc je bil s 16 točkami Gerald Green, pri zmagovalcih pa je z 32 točkami nerešljivo uganko predstavljal Derrick Favors.

Gasol najbolj razpoložen

V akciji je bil tudi Beno Udrih, ki je s stoodstotnim Memphisom slavil še na tretji tekmi sezone. Slovenski legionar je k tesni zmagi prispeval šest točk, pet podaj in dva skoka. Strelsko najbolj natančen pri grizlijih pa je bil Marc Gasol, ki je v statistiko dodal 22 točk. Pri Charlotte Hornets je največji točkovni zbir dosegel Al Jefferson, ki je zmogel 19 točk.

Poleg Memphisa sta v zahodni konferenci prvenstva NBA brez poraza le še moštvi Houston Rockets in Golden State Warriors. Rakete so za tretjo zaporedno zmago, takšen uvod v sezono jim je uspel tudi lani, tokrat v domači dvorani v Teksasu s 104:90 ugnale Boston Celtics. Junak večera je bil James Harden, ki je zbral 26 točk in osem skokov (met iz igre 5-14, prosti meti 14-14), temu pa je dodal šest podaj.

Terrence Jones je k zmagi dodal 25 točk in deset skokov, Dwight Howard pa 14 točk in osem skokov. Za goste iz Bostona je Jeff Green zbral 17 točk, Jared Sullinger pa je dodal 14 točk in devet skokov. Rajon Rondo je bil povsem nemočen; ob dobri obrambi gostiteljev je ostal le pri štirih točkah.

Razburljivo je igrati proti Kobeju

Košarkarji Golden Stata pa so za drugo zmago zapored doma ugnali kalifornijske tekmece Los Angeles Lakers, ki so prvič, odkar se je moštvo leta 1960 preselilo v mesto angelov, na uvodu v sezono izgubili na štirih tekmah zapored. Tokrat so v Oaklandu klonili s 104:127. Klay Thompson, ki je pred tekmo z Golden Statom podpisal štiriletno podaljšanje pogodbe, kar mu bo navrglo kar 70 milijonov dolarjev, je dobil dvoboj z zvezdnikom LA-ja Kobejem Bryantom, saj je dosegel svoj strelski rekord kariere z 41 točkami.

"Vedno je razburljivo in neverjetno igrati proti Kobeju. Odraščal sem z njegovo košarko, pozorno sem ga spremljal od mladih nog in dvoboj z njim mi je še poseben izziv," je dejal Thompson, ki je iz igre zadel 14 od 18 poskusov, vključno s petimi trojkami. Bryant je zbral 28 točk (12-28), a izgubil kar sedem žog. Najslabši začetek jezernikov v sezono je sicer iz leta 1957, ko so nastopali še v Memphisu, ko so na uvodu v sezono nanizali sedem porazov zapored.

Na vzhodu so brez poraza le košarkarji Miamija in Toronta. Moštvo Miami Heat je gostovalo v Philadelphii in zmagalo s 114:96. Chris Bosh je dosegel kar 30 točk in osem skokov, Mario Chalmers je k zmagi dodal 18 točk, Dwyane Wade pa devet točk in deset podaj. Pri gostiteljih, ki še naprej ostajajo brez zmage, je Tony Wroten zbral 21 točk in deset podaj.

Ne spreglejte