Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
1. 10. 2016,
7.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Union Olimpija Krka ABA Gašper Okorn Dejan Mihevc

Sobota, 1. 10. 2016, 7.52

6 let, 6 mesecev

Pri Olimpiji obžalujejo zapravljeno, Krka z lepo priložnostjo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Foto: ABA liga

Prvi od obeh slovenskih predstavnikov v regionalni košarkarski ligi ABA je svoje delo v uvodnem krogu že opravil. Olimpija je imela v Srbiji na široko odprta vrata do zmage, a se je od nje na koncu poslovila. Krka danes v lov na uspeh proti novincu v ligi.

Uvodno tekmo nove sezone regionalne lige ABA so košarkarji Uniona Olimpije odigrali na gostovanju pri finalistu Mega Leksu. Ljubljančani so imeli vajeti v svojih rokah, bili v vodstvu praktično celotno tekmo.

Prednost je bila večkrat dvomestna (34:20, 40:27, 51:38), težave pa so se prikradle, ko so gostitelji začeli v obrambi pokrivati s conskim presingom. Košarkarje Olimpije so pritiskali že pod njihovim obročem, zato so imeli težave pri prenosu žoge v napadalno polovico.

Zapravili so veliko žog in omogočili, da so se košarkarji Mega Leksa vrnili v igro za zmago, ki so jo povsem ob koncu tekme tudi dočakali (86:85). Olimpija je pred vstopom v zadnjo minuto še vodila s 85:82, nato pa zapravila lepo priložnost.

"Nisem zadovoljen. Vse smo imeli v svojih rokah"

Gašper Okorn ni bil zadovoljen, kako so se njegovi košarkarji odzvali na presing tekmeca. | Foto: ABA liga Gašper Okorn ni bil zadovoljen, kako so se njegovi košarkarji odzvali na presing tekmeca. Foto: ABA liga "V drugem polčasu smo delali vse, kar nismo smeli in na kar smo nenehno opozarjali. Prišli smo v ritem, ki si ga je Mega želela. Prvič, ko nas je tekmec dohitel, smo še imeli odgovor, pri drugem pa so bile težave velike. Iz tega se moramo naučiti. Nisem zadovoljen. Vse smo imeli v svojih rokah, prišli po zmago, a izgubili," je glavni trener Olimpije Gašper Okorn obžaloval, da se v Ljubljano niso vrnili z dvema točkama.

Pri zeleno-belih je bil strelsko najbolj razpoložen organizator igre Brandon Jefferson (21 točk), sledila pa sta mu Nikola Janković (14) in Blaž Mesiček (12) – po daljši odsotnosti zaradi težav s hrbtom se je spet vrnil v pogon in takoj prikazal všečno predstavo.

Dolenjci opozarjajo na novinca

Dejan Mihevc je v sredo popeljal Krko do superpokalne lovorike. Bo danes do prve zmage v novi sezoni lige ABA? | Foto: Vid Ponikvar Dejan Mihevc je v sredo popeljal Krko do superpokalne lovorike. Bo danes do prve zmage v novi sezoni lige ABA? Foto: Vid Ponikvar Naš drugi predstavnik v tem tekmovanju je Krka, ki je v sredo po zmagi nad Helios Suns postala slovenski superpokalni prvak.

Dolenjci bodo uvodni obračun odigrali pred domačimi navijači, tekmec pa bo pravšnji. V goste prihaja novinec v ligi Karpoš Sokoli iz Skopja, s katerim se bodo pomerili danes ob 17. uri.

A trener Dejan Mihevc opozarja: "Kljub temu, da so novinci v ligi, imajo Karpoš Sokoli v svojih vrstah kar nekaj kakovostnih in izkušenih igralcev. Še posebej nevarno so v tranziciji in pri metu z razdalje, kjer lahko zadevajo prav vsi igralci. Svojo kakovost in nepopustljivost so prikazali že v finalu makedonskega superpokala proti MZT-ju. Pred nami je zelo težka tekma, verjamem pa, da bo naša publika naš šesti igralec in da se bomo na koncu vsi skupaj veselili."

Ne spreglejte