Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
18. 8. 2013,
8.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jaka Blažič EuroBasket

Nedelja, 18. 8. 2013, 8.09

8 let

Po letenju v Podmežakli izpostavil pomembnost tega tedna

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Misli slovenskih košarkarjev so že usmerjene proti današnji tekmi z Rusijo v Tivoliju. Najboljši posameznik na tekmi z BiH, Jaka Blažič, je ta teden izpostavil kot ključnega.

V petek smo lahko v prenovljeni Podmežakli videli znova pravi pristop slovenskih košarkarjev, ki pred domačimi navijači igrajo kot v transu. Proti Bosni in Hercegovini so leteli po igrišču. Najbolj razpoložen za igro je bil Jaka Blažič, ki se je v jeseniški dvorani počutil najbolj domačega, saj je v njej pred leti že igral hokej. "Vrnil sem se v dvorano, v kateri sicer nisem dosegel veliko golov. Zelo lepo mi je bilo igrati pred ljudmi, ki jih poznam. Moj rodni kraj je Bled, vendar se tukaj prav tako počutim povsem domače," je ob vrnitvi na Jesenice dejal Blažič, ki je s petnajstimi točkami in devetimi skoki prispeval največji delež k zmagi s 70:54 proti Bosni in Hercegovini.

Slovenski košarkarji so znova prikazali veliko željo in agresivnost, ki sta njihov zaščitni znak na pripravljalnih tekmah, in takšna igra navdušuje navijače na tribunah. "Pomembno je, da zadržimo to energijo. Da gremo v vsako tekmo s takšno vnemo. S takšnim pristopom se nimamo kaj bati na prvenstvu. Smo proti koncu priprav, noge so bolj sveže in igralci bolj pridemo do izraza," je recept za dobre rezultate podal Blažič.

Izpostavil je še zadnji teden, ki je bil po njegovem mnenju prelomen. "Veliko bolj smo trenirali kot prejšnji teden. Igralci smo bili pri stvari. Turnir v Beogradu nam je prišel prav. Ko se vrnejo nosilci, bomo še močnejši," je izpostavil novi član Crvene zvezde in ob tem mislil na vnovično igranje prvega zvezdnika ekipe Gorana Dragića, Gašperja Vidmarja in Eda Murića, ki zaradi težav z gležnjem niso igrali na Jesenicah, a bili že naslednji dan aktivni na treningu.

Ne spreglejte