Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
17. 10. 2014,
19.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Milan Mačvan

Petek, 17. 10. 2014, 19.30

8 let

Partizan z novo okrepitvijo, ki pa je še ne bo v Stožicah

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Partizana imajo novega člana. To je Milan Mačvan, ki je za Beograjčane že igral pred tremi sezonami, s klubom pa je sklenil sodelovanje do konca sezone.

Slab začetek srbskih prvakov je trenerja Duška Vujoševića prisilil, da mlademu moštvu doda nekaj izkušenih košarkarjev. Beograjčani so v prvih treh krogih doživeli dva poraza in zmagali proti madžarskemu Szolnokiju, visoko pa so izgubili tudi v prvem krogu eurocupa.

Pred tednom dni jih je okrepil Luka Bogdanović, ki je s črno-belimi sklenil odprto pogodbo (ob primerni ponudbi iz tujine lahko zapusti klub), nova moč pod košem pa bo občasni srbski reprezentant Milan Mačvan. Štiriindvajsetletni košarkar je za Partizan zelo uspešno nastopal že pred tremi sezonami, ko so ga v Beograd posodili iz izraelskega Maccabija, nazadnje pa je igral za turški Galatasaray.

Partizan v nedeljo čaka gostovanje v Ljubljani pri Olimpiji, kjer pa Mačvan še ne bo zaigral, saj bo Partizan prestop uradno končal šele v ponedeljek, ko naj bi dobil vse potrebne papirje.

Nekdanji zmajček spet pri Ciboni

Tudi drugi velikan iz nekdanje skupne države, zagrebška Cibona, je podobno kot Partizan slabo vstopil v novo sezono. Prvaki lige ABA so imeli zaradi ogromnih dolgov burno poletje, ko je bila negotova tudi prihodnost kluba. Na čelo kluba je prišel Aco Petrović in umiril nemirno barko Cibone, vseeno pa mu ni uspelo sestaviti konkurenčnega moštva, to po treh krogih še ni zmagalo.

Boljše rezultate bodo poskušali doseči s prihodom hrvaškega reprezentanta in nekdanjega člana Olimpije Damirja Markote, ki je leta 2001 svojo športno pot začel ravno pri Ciboni. Markota je v zadnji sezoni igral za nemški Bamberg in španski Bilbao, debitiral pa bo že v ponedeljek proti večnim rivalom iz Zadra.

Ne spreglejte