Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 4. 2014,
21.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

končnica Houston Rockets

Sreda, 30. 4. 2014, 21.04

8 let

Parkerjevi do zaključne žoge, Portlandu preboj (še) ni uspel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
San Antonio Spurs Tonyja Parkerja je po zmagi nad Dallasom od polfinala oddaljen še zmago. Zaključno žogo so si priigrali še člani Toronto Raptors, Portland priložnosti za polfinale ni izkoristil.

Dwight Howard je z 22 točkami in 18 skoki skupaj s soigralci poskrbel za to, da je Houston ostal v igri v izenačenem dvoboju s Portlandom, saj so se tri od štirih tekem končale po podaljšku. Tudi tokrat je že kazalo, da se bo tekma razpletla v dodatnem delu igre, preden je gostiteljem z delnim izidom 8:0 uspelo priti do odločilne prednosti še pred zadnjo minuto. V tem delu se je izkazal James Harden, ki je zgrešil devet od prvih 12 metov, nato pa zadel osem od svojih 17 točk v zadnjih štirih minutah. Jeremy Lin je dodal 21 točk, Chandler Parsons 20, Wesley Matthews pa 27 točk za goste, pri katerih je Damian Lillard nanizal 26 točk, osem skokov in sedem podaj.

Zmagovalec tega dvoboja se bo pomeril z boljšim iz obračuna med San Antoniom in Dallasom. Francoz Tony Parker je kljub težavam z levim gležnjem in noči brez spanca, saj je njegova zaročenka povila njegovega prvega otroka, dosegel 23 točk in bil prvi strelec Spursov, Tiago Splitter (17 točk, 12 skokov) in Tim Duncan (16 točk, 12 skokov) pa sta dosegla dvojna dvojčka. Vince Carter, ki je ob zvoku sirene odločil tretjo tekmo, je bil najboljši strelec tekme z 28 točkami, zadel pa je sedem od devetih metov za tri točke. Nemec Dirk Nowitzki je za goste dodal 26 točk, 14 v zadnji četrtini.

Toronto je vodil že s 26 točkami prednosti, nato pa je trepetal za zmago. Gostje, Joe Johnson je 26 od svojih 43 točk zadel v drugem polčasu, Mirza Teletović pa je dodal 17 točk, so v zadnji četrtini nadigrali gostitelje kar s 44:24. Kljub temu so se Kyle Lowry, ki je dosegel zanj rekordnih 36 točk, DeMar DeRozan (23) in soigralci v dresu Raptors veselili zmage in vodstva v seriji. DeRozan je s prostima metoma šest sekund pred koncem povedel Toronto v vodstvo s 115:112 in odločil srečanje.

Ne spreglejte