Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
14. 7. 2012,
14.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Alen Omić

Sobota, 14. 7. 2012, 14.05

7 let, 12 mesecev

Omić upa na boljši met, Sagadin opozarja na ranjeno Litvo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši strelec proti Švedski Alen Omić, verjame, da tako slabega dneva njegovi soigralci na zunanjih položajih ne morejo imeti dvakrat. Zmago Sagadin verjame v odlično igro proti Litvi.

Alen Omić je na petkovi tekmi, za razliko od prve, začel med prvimi petimi, ki jih je Zmago Sagadin poslal na parket. Tekmo je končal pri 24 točkah in 66,7-odstotnem metu. Proti Litvi bodo morali svoje dodati tudi soigralci na bekovskih položajih. "Igralci na zunanjih položajih niso zadeli odprtih metov. To zmago moramo čim prej pozabiti in jutri gremo po novo zmago," je dejal 215 cm visoki center.

Naslednji nasprotnik aktualni svetovni prvaki

"Litva je bila s to generacijo (letniki 1992) lani svetovni prvak. S to isto zasedbo so prišli sem z jasnim ciljem, osvojiti evropsko prvenstvo. Zaradi tega je na njih zelo velik pritisk," je razloge za nepričakovan poraz Litvancev proti Italijanom iskal Zmago. "Kot sem že dejal, ekipe kot so Italija, Švedska, Ukrajina in še kar nekaj takih ekip, so prišli sem brez ’bolestnih’ ambicij. Igrajo sproščeno, zadevajo, celo tisto, kar od njih ni za pričakovat in tako je Italija zadela nekaj norih ’šutov’, se nekoliko oddaljila in v litovske vrste se je naselila panika. Takšne ekipe znajo marsikomu zagreniti življenje. Na srečo ga nam niso."

Slovenska reprezentanca je v pripravljalnem obdobju že igrala proti Litvi. Nasproti sta si stali v Španiji, kjer je s 93:89 slavila Litva. "Litovsko reprezentanco že poznamo, saj smo z njimi igrali na turnirju v Španiji. So neugoden nasprotnik, tudi centri znajo zadeti za tri točke. Niso pa tako dobra 'šuterska' ekipa, kot so po navadi litovske ekipe," o zadnjem nasprotniku v prvem delu meni Sagadin. Litva zaradi poraza proti Italiji, potrebuje zmago. "Litovci so po porazu ranjeni, tako da bodo v tekmo vstopili 120-odstotno, vendar mi bomo bolj sproščeni in posledično bolj natančni, ključ do zmage pa bo obramba," je po drugi zmagi dejal slovenski selektor. "Tudi Litvanci imajo slabosti, kar so Italijani dobro izkoristili in nam pokazali, kako se da z manj ’pretepanja’ premagati Litvo," je z receptom za zmago zaključil 59-letni strokovnjak.

Ne spreglejte