Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 1. 2016,
17.16

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Union Olimpija Krka Tajfun Edo Murić Žan Mark Šiško Nebojša Joksimović liga ABA

Natisni članek

Petek, 8. 1. 2016, 17.16

8 let, 3 mesece

Olimpijina bojevitost premalo za skalp Zvezde

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Union Olimpija je ob praznovanju 70-letnice v ligi Aba gostila Crveno zvezdo in izgubila z 69:77. Poražena sta bila tudi Tajfun in Zadar.

Olimpija je na predzadnji tekmi kroga izgubila z aktualnim prvakom iz Beograda. Na tekmi legend, ki je potekala v počastitev 70-letnice kluba, se je dobro upirala več kot polovico tekme, v prvem polčasu celo vodila za devet točk. V tretji četrtini ji je Crvena zvezda s serijo trojk pobegnila, a so Ljubljančani še zbrali dovolj moči za grožnjo in beograjsko minuto odmora, do popolnega priključka pa nismo mogli.

Tajfun je v petek izgubil še petič zapored v ligi ABA. V dvorani Golovec je proti Zadru dobro začel in po prvi četrtini vodil za šest točk, nato pa že ob polčasu zaostajal za 12. Največ preglavic je državnemu prvaku povzročal Američan Glenn Cosey, ki je dosegel 25 točk, pri Tajfunu pa je bil najučinkovitejši Tomaž Bolčina z 12, od tega jih je v prvi četrtini dosegel 10.

Po porazih proti Cedeviti in Olimpiji je Krka v regionalni košarkarski ligi v soboto izgubila še četrtič zapored. Tokrat v gosteh pri Metalcu. Za Novomeščane je bila usodna tretja četrtina, ki so jo izgubili za 16 točk. V zadnjem delu tekme so se domačim sicer približali, a jim ni uspelo.

Nedeljski slovenski derbi v Beogradu je dobil Partizan, ki je premagal Cibono. Za zmagovalce je Edo Murić prispeval 11 točk. Pri poražencih se je Nebojša Joksimović ustavil pri šestih, medtem ko Žan Mark Šiško ni dobil priložnosti za igro.

Ne spreglejte