Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
21. 2. 2015,
6.49

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zlatorog Aleš Pipan Union Olimpija

Sobota, 21. 2. 2015, 6.49

7 let, 11 mesecev

Olimpiji se kaj podobnega ni zgodilo že 19 let

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Gostitelji zaključnega prvenstva, košarkarji Zlatoroga, so si z odličnim drugim polčasom zagotovili finalno vstopnico. "Odločil je ekipni duh," pravi Predrag Milović.

Prvi polčas druge polfinalne tekme med domačinom Zlatorogom in Olimpijo ni dal slutiti, da bi se lahko Zlatorog osmič uvrstil v finale slovenskega pokala. Ljubljančani so odločno začeli in si hitro nabrali dvomestno prednost, domačinom pa so zbežali največ na 19 točk (31:12).

Olimpija si je lepo prednost, ta je ob polčasu znašala 13 točk (40:27), nabrala s kar sedmimi zadetimi trojkami iz 18 poskusov. Tudi v drugem polčasu je ostala zvesta svoji pregrehi, vendar je njihova natančnost močno padla in ljubljanski stroj je začel pešati ter vse bližje za sabo videl Laščane. Ti so ob glasni podpori s tribun v drugem polčasu pokazali povsem drugačen obraz in v 28. minuti prvič na tekmi povedli, prednosti pa do konca tekme niso več izpustili.

Zlatorog se tudi v zadnji četrtini ni več ustavil in na krilih odličnega napada vzdrževal prednost (največ je vodil za 14 točk), ki se je na koncu zaustavila pri devetih točkah (72:63).

"V drugem polčasu smo bili čisto druga ekipa. V prvem polčasu smo preveč spoštovali Olimpijo. V drugem smo bili agresivnejši in naš ekipni duh ter srce na igrišču sta prevesila tekmo na našo stran. Pohvalil bi laško občinstvo. Prvič v letošnji sezoni so nas tako številno podprli," je bil po tekmi seveda zadovoljen strateg domačin Predrag Milović.

Pipan razloge iskal v poškodbah

Njegovi košarkarji so v drugem polčasu dosegli kar 45 točk, medtem ko so jih v prvem zmogli le 27, ravno obratna slika pa je bila pri Olimpiji. Ta je v prvem polčasu dosegla 40 točk, v drugih dvajsetih minutah pa jih je dodala le še 23 in prvič po sezoni 1996/97 ostala brez finala pokala.

"Enkrat se je to moralo zgoditi. Samo igranje tekem, brez treningov štirih, petih igralcev ne more trajati dolgo. To se je odrazilo v drugem polčasu. Padla je zbranost, preveč smo popuščali v obrambi," je po tekmi dejal Olimpijin trener Aleš Pipan.

Pri Olimpiji smo bili v drugem polčasu priča že v letošnji sezoni mnogokrat videnemu scenariju. Napad se je ustavil, izhod iz krize pa so znova neumorno poskušali reševati z meti za tri točke (poskusili so kar 31-krat) in čeprav so v drugem polčasu streljali s slepimi naboji, so se še naprej odločali zanje. Njihov kombiniran met je bil le 34-odstotno uspešen. Premalo, da bi se uvrstili v svoj 22. finale, kjer se bosta za drugo pokalno lovoriko udarila Zlatorog in Krka.

Ne spreglejte