Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
8. 8. 2011,
14.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Union Olimpija Sašo Filipovski Matjaž Smodiš

Ponedeljek, 8. 8. 2011, 14.42

7 let, 12 mesecev

Olimpija začela s pripravami, prostora za Smodiša ni

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pri slovenskemu evroligašu Olimpiji so krepko zavihali rokave in že začeli s pripravami na novo sezono. Še vedno zevajo luknje na določenih igralskih prostorih, a čakajo tudi na razplet onstran luže.

Jan Špan, Aleksandar Ćapin, Jaka Blažič, Dino Murić, Erjon Kastrati, Đorđe Mičić, Gezim Morina in Jules Akodo so bili igralci, na katere je lahko novi trener Sašo Filipovski računal na uvodnem treningu na Kodeljevem, kamor se je ekipa zaradi zasedenosti Stožic ter Hale Tivoli preselila za nekaj dni. Uvodni treningi bodo namenjeni kondicijski pripravi, ne bo pa manjkalo niti dela z žogo - predvsem na individualni ravni. Novopečena Američana Ben Woodside ter Deon Thompson se bosta ekipi priključila še v tem tednu, medtem ko so Goran Jagodnik, Damir Markota, Davis Bertans ter Sasu Salin aktivni v reprezentančnih akcijah.

Trenerski štab na čelu s Filipovskim pa je še vedno v mrzličnem iskanju rešitev za določena igralna mesta - manjkajo namreč nosilci na mestu visokega branilca, krila ter centra. Najbolj so bili v ljubljanskem evroligašu razočarani nad nedeljsko odločitvijo Nesterovića, da ne bo prišel v Olimpijo, zato so sedaj primorani iskati nove poti. "Odločitev Nesterovića je treba spoštovati. Na mestu pet trenutni ni veliko izbire. Čakali smo ga dolgo. Sedaj je možnost, da podpišemo igralca iz lige NBA, ki pa bo želel imeti možnost odhoda, v kolikor se onstran luže dogovorijo za začetek lige. Zame je to trenutno nesprejemljivo. Ne bi rad pripravil igralca in bi potem odšel. Čakamo na razplet v ligi NBA," je sprva povedal Filipovski.

Nazadnje je Olimpija podpisala novo pogodbo z Damirjem Markoto, ki te dni igra s hrvaško reprezentanco na ex-Yu turnirju v Stožicah in ob obnovitvi pogodbe z Olimpijo je postalo jasno, da v Ljubljani ni več prostora za Matjaža Smodiša, ki je bil tudi velika želja vodstva kluba, saj je na mestu krilnega centra prav tako že Deon Thompson. "Ne vem, kakšne so možnosti, da bi prišel Smodiš. Za Nesterovića in Lakoviča je bil predviden del proračuna. Ne vem, ali je bil to predviden dodaten denar zanju ali ne, kajti to je velika razlika. Mi smo na mestu štiri pokriti. Rabim nosilca petico, ki bo igral v evrioligi. Smodiš je igralec, ki igra na mestu štiri," je na vprašanje, če obstajajo povezave med Smodišem ter Olimpijo povedal še Filipovski, ki zavzeto spremlja tudi turnir ex-Yu v Stožicah, saj v določenih reprezentancah še vidi nekaj potencialnih kandidatov za morebiten prihod v njegovo moštvo.

Ne spreglejte