Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
28. 2. 2016,
21.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Matevž Zupančič Union Olimpija Gašper Potočnik

Nedelja, 28. 2. 2016, 21.07

8 let

Olimpija ostaja brez prvega organizatorja igre

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Odhod Zacka Wrighta iz Olimpije je bil pred vrati že pred novim letom, zdaj pa Američan res zapušča Ljubljano. Direktor zmajev Matevž Zupančič je potrdil, da z ruskim prvoligašem končujejo prestop.

Američan Zack Wright je pred letošnjo sezono v Olimpijo prišel kot ena največjih okrepitev in bil med najvidnejšimi člani zmajev. Že konec novembra prejšnjega leta so ob koncu prvega dela Eurocupa na naslov Ljubljančanov prišle ponudbe iz Turčije in Italije, vendar se takrat igralec in klub nista odločila za privolitev v posel, kot kaže, pa se je čas 188 centimetrov visokega organizatorja igre v Ljubljani iztekel.

"Smo blizu dogovora, vendar posel še ni čisto končan," je za Sportal direktor ljubljanskih košarkarjev Matevž Zupančič potrdil, da je Wrgiht blizu odhoda. Dodal je, da ima Američan v pogodbi člen, ki mu po končanem Eurocupu omogoča odhod v primeru ugodne ponudbe iz tujine.

Po poročanju košarkarskega portala Sportando naj bi bil novi klub Wrighta osmo moštvo lige VTB (šteje za rusko prvenstvo) Avtodor Saratov.

Na zadnji tekmi prvi strelec

Olimpija je nastope v drugem delu Eurocupa končala 10. februarja s porazom proti ruskemu Uniksu, na zadnjih dveh tednih pa doživela šok v slovenskem pokalu, kjer je izpadla v četrtfinalu proti Zlatorogu.

Zadnja tekma Wrighta v dresu Olimpije je bil tako sobotni poraz proti Metalcu s 61:74, ko je bil Američan z 11 točkami prvi strelec zmajev.

V ligi ABA je Wright skupaj odigral 22 tekem ter na njih v povprečju dosegal 9,9 točke, 4,7 skoka in 3,5 podaje, v Eurocupu pa je na 15 tekmah 12 točkam dodajal še 5,2 skoka in 3,5 podaje.

Bodo odhod nadomestili?

Na organizatorskem položaju ima ljubljanski trener Gašper Potočnik ob Wrightu na voljo še Luko Rupnika, ki pa mu ne zaupa pretirano. V začetku letošnjega leta je v zmajevo gnezdo prišel 33-letni Dawan Robinson.

"Bomo videli. Časa še imamo nekaj," je o okrepitvah pred koncem sezone dejal Zupančič.

Olimpijo v ligi ABA prihodnjo nedeljo v Stožicah čaka še zadnja tekma proti Parizanu, nato pa se začenja boj za državni naslov.

Ne spreglejte