Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
20. 12. 2015,
10.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Union Olimpija Gašper Potočnik liga ABA

Nedelja, 20. 12. 2015, 10.16

8 let

Olimpija je prvi cilj izpolnila, zdaj prihaja na vrsto drugi

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Za košarkarji Olimpije je uspešno opravljena naloga v Eurocupu, kjer so se uvrstili v drugi del, zdaj pa si želijo splezati še po lestvici lige ABA.

V zadnjem krogu rednega dela Eurocupa je Olimpija izpolnila prvi cilj in se uvrstila med najboljših 32 ekip in s tem tudi prekinila niz treh zaporednih porazov. Pot ni bila lahka, pa čeprav je Oldenburg igral brez nekaterih svojih pomembnih košarkarjev. V drugem delu zmaje čakajo težki nasprotniki, ki so še pred kratkim igrali v evroligi – ruska Novgorod in Uniks ter izraelski Maccabi.

Če se je v Eurocupu izteklo po željah Ljubljančanov, si želijo sliko popraviti še v ligi ABA, kjer po 14 krogih trenutno (nekatera moštva so že odigrale tekme 15. kroga) zasedajo šele predzadnje mesto s petimi zmagami in devetimi porazi. Končanje niza dveh porazov bodo ob 17. uri v Stožicah lovili proti Igokei.

"Igokea je kvalitetna ekipa, ki je pred kratkim v svoje vrste pripeljala še Bookerja. Pred njim so se okrepili še s Katnićem in tako v dobro izpopolnjeno sestavo ekipe dodali še več kvalitete. Čaka nas izjemno težka naloga. Narediti moramo vse, da tekmo v Stožicah dobimo," želi trener Gašper Potočnik dve točki obdržati v Ljubljani.

Igokea je dobila prvi obračun v letošnji sezoni. Na tekmi je takrat blestel prvi strelec Igokee Vuk Radivojević z 20 točki, pod košem je Miloš Komatina končal z dvojim dvojčkom.

Skrajni čas za boljše rezultate v ligi ABA

Olimpija je izgubila zadnji dve tekmi v ligi ABA, obe na gostovanju. V Beogradu proti Partizanu je bila blizu uspeha, v Skopju proti MZT pa je doživela pravo malo katastrofo in izgubila za visokih 19 točk razlike.

"Skrajni čas je, da pokažemo dobro predstavo tudi v Ligi ABA. Prvi zastavljeni cilj sezone smo z uvrstitvijo v drugi del evropskega pokala izpolnili, zato se lahko popolnoma osredotočimo na naše predstave v Ligi ABA," je jasen Potočnik, ki želi Olimpijo pripeljati na mesta, ki tudi v prihodnji sezoni prinašajo evropska tekmovanja. Šesto mesto, ki kot zadnje pelje v Evropo, je za zdaj oddaljeno za dve zmagi.

Ne spreglejte