Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
4. 10. 2016,
13.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Union Olimpija Krka Gašper Okorn Dejan Mihevc državno prvenstvo

Torek, 4. 10. 2016, 13.36

6 let, 6 mesecev

Po zmagi Krke proti Olimpiji z 91:80

Olimpija bo lahko zadihala po božiču, Krka vstopila suvereno

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Foto: Vid Ponikvar

Na Dolenjskem imajo po tednu igranja nove sezone razlog za zadovoljstvo, saj so zmagali na vseh treh tekmah, kot zadnjega nasprotnika pa sredi Ljubljane z 91:80 razorožili Union Olimpijo. Trener te Gašper Okorn takšnih predstav ne želi več gledati.

Krka je poglavitno delo prvega kroga državnega prvenstva opravila v prvem polčasu, ki ga je dobila z 51:29. V Stožicah so njeni košarkarji pokazali več energije in si nabrali velikanski naskok pred nadaljevanjem.

Košarkarji Olimpije so se v drugem delu prebudili iz spanca, vendar je bil zaostanek prevelik, da bi jim uspel preobrat. Na koncu je Krka z 91:80 slavila zmago.

"Vstop v tekmo je bil katastrofalen. V garderobi smo poračunali, kar smo imeli za poračunati," je dal trener Ljubljančanov Gašper Okorn vedeti, da je bil razočaran nad vnemo igralcev v prvem delu.

"Lahko izgubimo z vsakim, vendar ne spuščati hlač"

Erjon Kastrati je proti Olimpiji dosegel osem točk. | Foto: Vid Ponikvar Erjon Kastrati je proti Olimpiji dosegel osem točk. Foto: Vid Ponikvar V prvem krogu lige ABA proti Mega Leksu v Srbiji so njegovi košarkarji pokazali povsem drugačno zgodbo na parketu, pa čeprav so izgubili za vsega točko (85:86).

O vplivu te tekme na dvoboj s Krko je imel svoje mnenje: "Šli smo na gostovanje, izgubili za točko. In to je to. Fante je čez tri dni čakala nova tekma in morali bi pokati od energije. Imajo je ogromno, saj so mladi. 'Treniraj, igraj in upoštevaj navodila, kakor si jih v pripravljalnem obdobju,' rečem fantom. Proti Megi smo izgubili in konec. Ne razmišljam tako. Takšno razmišljanje mi gre na živce, če se filozofira.

Vse napotke imajo. Naj gredo na igrišče in odigrajo. Ne pa da se na prvi domači tekmi pokakajo v hlače. Fantje morajo teči, gristi, dokler ne razpadejo. Takrat naj zahtevajo menjavo. Kar se je dogajalo v prvem polčasu, je navaden drek. Lahko izgubimo z vsakim, vendar ne spuščati hlač. Vsaj tepejo naj se, ne pa da so videti nebogljeni."

Krka je na drugi strani začela sezono odlično, saj je osvojila superpokal, doma zmagala v prvem krogu lige ABA, zdaj pa še v državnem prvenstvu proti Olimpiji.

Mihevc presenetil s 17-letnim Škedljem

Košarkarji Krke so pokazali bolj konstantno igro in več borbenosti skozi celotno tekmo. | Foto: Vid Ponikvar Košarkarji Krke so pokazali bolj konstantno igro in več borbenosti skozi celotno tekmo. Foto: Vid Ponikvar "Vsaka tekma je pomembna. Iz dvoboja v dvoboj skušamo pokazati najboljšo igro, ki jo zmoremo. Če nam bo to uspelo, bom kot trener zadovoljen. Vsaka zmaga dvigne samozavest. Na drugi strani tudi porazi krepijo. Skozi pripravljalno obdobje smo jih imeli kar nekaj," je bil zadovoljen trener Krke Dejan Mihevc.

Na začetku tekme je presenetil, ko je v prvo peterko postavil vsega 17-letnega Miho Škedlja, ki se je dobro boril v obrambi:  "Vsi fantje dobro delajo. Če dobro delajo, si zaslužijo priložnost. Tisti, ki je v pogonu, je stopil na igrišče. Miha je začel tekmo in korektno odigral. Ko bo dobil več izkušenj, bo prikazal še boljšo predstavo."

Krka dober mesec ne bo mogla računati na danskega reprezentanta Dejana Jukića, ki ima počeno kost v stopalu. Težave s poškodbami imajo tudi pri Olimpiji. Marko Mladjan, ki je dobro odigral proti Mega Leksu, je zunaj pogona. Organizator igre Brandon Jefferson do tekme s Krko ni treniral, kapetan Marko Mulalić pa je po vrnitvi po poškodbi vadil vsega enkrat.

"Po božiču bomo verjetno padli v normalen ritem"

Okorn bo imel do božiča polne roke dela, saj bo ekipa igrala kar tri tekme na teden. | Foto: Vid Ponikvar Okorn bo imel do božiča polne roke dela, saj bo ekipa igrala kar tri tekme na teden. Foto: Vid Ponikvar Čeprav so košarkarji Olimpije pustili slab vtis, pa je Okorn v drugem polčasu le našel pozitivno nit: "V drugem delu smo nakazali željo in voljo, da preobrnemo rezultat. Odigrali smo bolj agresivno. Mejo desetih točk smo prepozno prelomili. Drugi polčas je kazal več, vendar je težko pričakovati, če izgubljaš 22 točk, da narediš preobrat. Takšna je ena tekma na 100 odigranih."

Nove skrbi pa se bodo za Olimpijo prikradle v naslednjem tednu, ko začnejo še s popotovanjem v Eurocupu, kar pomeni, da bodo imeli tri tekme na teden.

"Pametni bomo morali biti. S tem se ne obremenjujem, saj smo vedeli, v kaj se spuščamo. Po božiču bomo verjetno padli v normalen ritem. Takrat moramo imeti v slovenskem prostoru dovolj zmag, da bomo normalno pluli proti ligi za prvaka. V ligi ABA moramo dobivati, kar moramo dobivati, v Eurocupu pa skušati presenetiti," je še dejal Okorn.

Ne spreglejte