Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 1. 2013,
10.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 11. 1. 2013, 10.47

8 let

"Oden lahko postane All-Star igralec"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi nabor leta 2007 v ligi NBA Greg Oden je zadnjo tekmo odigral leta 2009. Od prihoda v ligo NBA je prestal že pet operacij kolena. Po besedah njegovega zastopnika se vrača v naslednji sezoni.

Lani februarja je Greg Oden pri šele 24 letih prestal že peto operacijo kolena. V svoji ne prav dolgi karieri v ligi NBA je zaradi poškodb v petih sezonah skupaj zbral le 82 nastopov. Zadnjega 5. decembra 2009. Zdaj znova trenira in se pripravlja na vrnitev. Vseeno ga v letošnji sezoni še ne bomo videli na parketu, po besedah njegovega zastopnika Mika Conleyja pa se bo na igrišču pojavil v naslednji sezoni. "Oden bo igral v naslednji sezoni. O tem sem 100-odstotno prepričan," je dejal Conley, ki je zavrnil, da so aktualni prvaki iz Miamija glavni favoriti za podpis prvega nabora: "Govoril sem z nekaterimi klubi, vendar bi govorice o Miamiju kot naslednji destinaciji označil za ekstremne." Vseeno pa je iz bitke za podpis izločil Portland, kamor se 213 centimetrov visoki Oden ne bo vrnil.

Vrnitev v letošnji sezoni bi bila še prehitra, zato sta se odločila, da počakata do naslednje. Tako Oden ne bo deležen pritiska in si bo lahko sam prilagajal ritem. Vseeno si želita, da bi pogodbo podpisala že pred koncem letošnje sezone, predvsem zaradi procesa rehabilitacije.

"Redko kdo je prestal toliko"

Ta robustni center sreče res ni imel na svoji strani. Prav tako pa srečne roke niso imeli pri Portlandu, ki so ga izbrali. Na naboru, na katerem je bil tudi Kevin Durant, so se odločili za Odna, nadaljevanje zgodbe pa že poznamo. Portland je, kot kaže, res preklet. Zaradi kolen so izgubili že Brandona Roya, ki se je letos neuspešno poskušal vrniti v dresu Minnesote. Oden je v 82 tekmah, kolikor jih je odigral v ligi NBA, povprečno dosegal 9,4 točke, 7,3 skoke in 1,4 blokade na tekmo."Le nekaj igralcev je dalo toliko skozi kot Oden. Vendar kako vse to prenaša, je res pravi navdih," je dejal oče Mika Conleyja mlajšega, ki igra za Memphis. Oden bo potreboval nekaj časa, da ujame tekmovalni ritem, vendar Conley verjame, da lahko upraviči prvi izbor na naboru. "Ko se bo vrnil, bo potreboval pet, šest mesecev, da znova postane igralec, kot bi moral biti. Ko se bo vrnil, bo imel možnost, da postane All-Star igralec," je prepričan Conley.

Ne spreglejte