Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
22. 5. 2018,
12.58

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Matevž Zupančič Helios Suns

Torek, 22. 5. 2018, 12.58

5 let, 11 mesecev

Ob Dončiću so blesteli tudi mladi košarkarji Helios Suns

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Helios Suns | Foto Gašper Papež/Helios Suns

Foto: Gašper Papež/Helios Suns

V Beogradu je bilo v zadnjih dneh košarkarsko zelo živahno in za Slovenijo zanimivo. In to ne samo zaradi velikega zmagoslavja Luke Dončića in Anthonyja Randolpha, ki sta z madridskim Realom osvojila evroligo. Pionirji U13 Helios Suns so namreč osvojili premierno sezono tekmovanja Basket4kids.

Tekmovanje Basket4kids je potekalo na območju celotne nekdanje skupne države Jugoslavije. V Makedoniji, Črni gori, Srbiji, BiH, na Hrvaškem in v Sloveniji so potekali regionalni turnirji, tako da je vsaka država dobila svojega prvaka. Ti so se potem srečali v Beogradu, dodani sta bili še dve ekipi z "wild cardom" in tako smo dobili enega najmočnejših turnirjev v tej regiji. Končni zmagovalci pa so postali košarkarji Helios Suns.

Ti so v skupini opravili z makedonskim Vardarjem, srbsko FOKO iz Kragujevca in hrvaškimi Vrijednosnicami iz Osijeka. V polfinalu je fante čakal težak obračun z najmočnejšo bosansko-hercegovsko ekipo Spars iz Sarajeva, a so Domžalčani tudi to prepreko dokaj zlahka preskočili. In ko je že vse kazalo, da bo sledil finalni obračun Helios - Zadar, so košarkarji FOKE v drugem polfinalu šokirali Dalmatince, tako je v finalu sledila ponovitev tekme iz predtekmovanja.

Potrditev, da v Domžalah z mladimi dobro delajo

In tako kot v skupinskem delu so tudi tokrat mladi Sunsi hitro stvari postavili na svoje mesto in pred bučnim navijanjem staršev in prijateljev, ki so v velikem številu obiskali srbsko prestolnico, osvojili premierni naslov v tekmovanju Basket4kids. Ob tem so organizatorji košarkarja Helios Suns Jana Videta izbrali tudi za MVP turnirja.

Mladi košarkarji Helios Suns so osvojili mednarodni turnir. | Foto: Gašper Papež/Helios Suns Mladi košarkarji Helios Suns so osvojili mednarodni turnir. Foto: Gašper Papež/Helios Suns

"Helios si je sodelovanje na zaključnem turnirju priboril z zmago na domačem kvalifikacijskem turnirju, ki smo ga organizirali prav v Domžalah. V Beogradu so fantje združili prijetno s koristnim. Poleg suverene zmage na samem turnirju jim bosta seveda ostala v spominu zaključni turnir evrolige in navijanje za svoje idole. Turnir je bil odlična promocija za naš klub in mesto Domžale ter nova potrditev za dobro delo z mladimi. Verjamemo, da bo projekt postal tradicionalen," je ob uspehu mladih košarkarjev dejal direktor kluba Matevž Zupančič.

Ne spreglejte