O Dončiću ga niso veliko spraševali, jim pa je kazal njegove posnetke

Nekdanji soigralec Luke Dončića pri Real Madridu Willy Hernangomez je v tej sezoni igral v ligi NBA za New York Knicks in bil soigralec Saše Vujačića. Onstran luže ga o Dončiću niso veliko spraševali, zato pa je Španec sam kazal Američanom posnetke slovenskega košarkarskega bisera.

Luka Dončić naj bi v letu 2018 na naboru lige NBA kotiral prav pri vrhu.

1 / 2

Luka Dončić naj bi v letu 2018 na naboru lige NBA kotiral prav pri vrhu. Foto: Sportida

2 / 2

Nekdanji soigralec Willy Hernangomez je letos spoznal najmočnejšo ligo na svetu, v ZDA pa kaže posnetke našega nadarjenega košarkarja. Foto: Getty Images

Španski reprezentant Willy Hernangomez se je lani pri 21 letih odpravil v ligo NBA k New York Knicks, potem ko je bil prej pet let član slovitega Real Madrida.

V krstni sezoni je za kratkohlačnike zaigral na 72 tekmah in v povprečju dosegal 8,2 točke in sedem skokov na tekmo.

V preteklih letih se je v kraljevem mestu dodobra spoznal z našim nadarjenim košarkarjem Luko Dončićem.

"Lukov talent je neverjeten"

Nekdanji soigralec Willy Hernangomez je letos spoznal najmočnejšo ligo na svetu, v ZDA pa kaže posnetke našega nadarjenega koašrkarja. Nekdanji soigralec Willy Hernangomez je letos spoznal najmočnejšo ligo na svetu, v ZDA pa kaže posnetke našega nadarjenega koašrkarja. Foto: Getty Images O njem onstran luže še ne govorijo veliko, a se Hernangomez zaveda, da se bo kmalu to spremenilo. Luka je konec koncev med osrednjimi kandidati za najboljša tri mesta na naboru lige NBA za leto 2018.

"Niso me veliko spraševali o njem. Bolj o Sergiu Llullu. S Kristapsom (Kristaps Porzingis iz Latvije, op. a.) ga poznava in kaževa njegove poteze v garderobi. Njegov talent je neverjeten. V elitni evroligi je dominiral, vendar mora nadgraditi stvari, če želi priti v ligo NBA. Zelo dobro ga poznam in vem, da je njegovo srce belo. Navdušen je nad življenjem v Madridu in tam je srečen," je povedal Hernangomez.

Čeprav je imel v ligi NBA natrpan urnik, je imel nekaj časa, da je spremljal, kaj se dogaja v Evropi. Zlasti v nogometnem svetu: "Spremljal sem nogometno ekipo, redko pa sem videl tekme španskega prvenstva. Časa nisem imel. Bolj sem spremljal rezultate in statistiko Dončića in Llulla."

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano