Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
22. 1. 2014,
10.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NCAA

Sreda, 22. 1. 2014, 10.15

7 let, 12 mesecev

Noro: pravilno napovej 63 zmagovalcev in čaka te milijarda dolarjev!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Američani so navdušeni. Ponuja se jim možnost, da se obogatijo z reci in piši neverjetno milijardo dolarjev. Potrebovali bodo kanček košarkarskega znanja, dobrega predvidevanja ter obilico sreče.

Denar je sveta vladar, sploh v današnjih časih, ko so lovke gospodarske krize ohromile tudi prenekatero ameriško mesto. Na drugi strani luže pa se lahko številnim ljubiteljem študentske košarke vendarle smeji. Obeta se priložnost, ki se ponudi le enkrat v življenju. Marca bo v končnici študentske košarkarske lige NCAA odigranih 63 srečanj. Tako imenovana marčevska norija (March Madness) pa ne bo potekala le na parketu oziroma tribunah, pač pa tudi pri tistih, ki bodo sodelovali v najbolj donosni športni igri na srečo vseh časov.

Nagrada znaša neverjetnih 738 milijonov evrov

Če bodo sodelujoči v igri pravilno napovedali vseh 63 zmagovalcev na marčevskih tekmah, bodo nagrajeni kar z milijardo ameriških zelencev. Če jih bo več, bi se znesek delil, če bo le eden, prejme okroglo milijardo oziroma tisoč milijonov, če vam je lažje. Nagrada znaša, preneseno v evropski okvir, bajnih 738 milijonov evrov, za njo pa sta poskrbeli podjetji Quicken Loans in Berkshire Hathaway.

Če bi se našel junak, ki bi osvojil nagrado, bi dobrotnika osiromašil za velikansko vsoto. Nagrada bi se mu izplačevala 40 let, vsakič, ko bi koledar postregel z novo letnico, bi bil bogatejši za 25 milijonov. V ZDA prevladuje prepričanje, da se to ne bo zgodilo. Matematična verjetnost je tako majhna, da sta podjetji že napovedali tolažilno nagrado. To bo še eno prijetno presenečenje za sodelujoče. Dva milijona dolarjev sta pripravljeni razdeliti 20 sodelujočim, ki se bodo izkazali z najvišjim odstotkom dobitkov. Tako bo vsak prejel sto tisoč dolarjev, kar bo vse prej kot majhna nagrada, bo pa v vsakem primeru podeljena.

Žal slovenski državljani ne pridejo v poštev

Vsi, ki želijo sodelovati v izjemno mikavni nagradni igri Quicken Loans Billion Dollar Bracket, ne smejo izpustiti priložnosti. Časa, da se prijavijo, je na pretek. Registracijo morajo opraviti med 3. in 19. marcem, nato pa enkrat po 16. marcu izpolniti listek s svojimi napovedmi ter tako sodelovati v igri. Žal pa to velja le za državljane ZDA, starejše od 21 let, tako da tujci, med njimi tudi Slovenci, ne pridejo v poštev. Morda pa poznate kakšnega Američana, kar bi vam olajšalo uresničitev zamisli, da se v igri z milijardnim dobitkom preizkusite tudi vi. Ne pozabite, prijaviti se bo treba od 3. do 19. marca.

Finale lige NCAA bo potekal 7. aprila na štadionu AT&T v Arlingtonu v zvezni državi Teksas. Tam je doma moštvo Dallas Cowboys, eni izmed zvezdnikov ameriškega nogometa. Zaključno dejanje priljubljenega košarkarskega tekmovanja si bo lahko ogledalo okrog sto tisoč gledalcev. Bo med njimi tudi dobitnik milijarde?

Ne spreglejte