Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
30. 1. 2017,
9.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

liga ABA Krka Union Olimpija Matic Rebec

Ponedeljek, 30. 1. 2017, 9.18

6 let, 7 mesecev

Nori zaporedni trojki Matica Rebca skoraj s sredine igrišča #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Pred 20. krogom lige ABA je večina bolj pričakovala zmago košarkarjev Olimpije kot zmago košarkarjev Krke. Prvi so doma zapravili priložnost proti Karpoš Sokolom, Novomeščani pa se lahko za uspeh zahvalijo Maticu Rebcu, ki je v končnici zasijal z dvema norima trojkama.

Matic Rebec je prvo trojko zadel pri rezultatu 70:68. Organizator igre se je praktično s sredine igrišča odločil za met in zadel trojko od table, a se ni zaustavil in spet zablestel pri 73:73. Takrat se je odločil še za en met od zelo daleč in zadel novo noro trojko (metal jih je 6/10), ki je razveselila navijače Krke in razžalostila privržence Zadra.

Krka je na koncu s 83:77 slavila zmago. "Vsa čast mojim igralcem za to predstavo. Tekma je bila psihološko zelo težka. Po slabem začetku smo se vrnili. Najpomembneje je bilo, da smo po zaostanku 20 točk verjeli v preobrat," je bil vesel trener Krke Dejan Mihevc.

Olimpija zapravila lepo priložnost

Košarkarji Olimpije so po dveh lepih zmagah nad Partizanom in Cibono izgubili proti Karpoš Sokolom. | Foto: Vid Ponikvar Košarkarji Olimpije so po dveh lepih zmagah nad Partizanom in Cibono izgubili proti Karpoš Sokolom. Foto: Vid Ponikvar Drugi slovenski predstavnik Union Olimpija je imel lepo priložnost, da nadgradi zmagi nad Partizanom in Cibono, a so Ljubljančani pred domačimi navijači klonili pred Karpoš Sokolom (92:97).

"Veliko nimam povedati. Nismo bili pravi. Bili smo daleč od tega, kar smo kazali na zadnjih dveh tekmah lige ABA. Če dobiš 97 točk na domačem parketu, ni rešitve. Imeli smo prednost minuto pred koncem, ki pa smo jo zapravili na neumen način. Mislim, da si zmage nismo zaslužili. Razočarani smo, ampak sveta ni konec zaradi tega poraza, je pa velika škoda, da ne znamo izkoristiti položaja. Zelo podobna zgodba kot proti Igokei, ko je bilo treba žebelj samo še zabiti do konca. S tem porazom tudi zmaga nad Cibono in Partizanom ostaja nepotrjena," je bil trener Olimpije Gašper Okorn razočaran po porazu.

Ne spreglejte