Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 8. 2024,
21.07

Osveženo pred

5 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,58
Nikola Jokić Liga NBA Liga NBA Steve Nash Dirk Nowitzki Luka Dončić Luka Dončić Miami Heat Night of the Dragon dobrodelni dogodek poslovilna tekma Goran Dragić Goran Dragić

Natisni članek

Sobota, 24. 8. 2024, 21.07

5 minut

Noč zmaja, poslovilna tekma zlatega kapetana

V živo: noro, srbski orjak navdušuje s trojkami!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,58
Goran Dragić Noč zmaja | Goran Dragić in vsi udeleženci ekshibicijske tekme, s katero bo sklenil bogato košarkarsko pot. V Ljubljani toliko košarkarskih zvezdnikov še ni bilo skupaj. | Foto www.alesfevzer.com

Goran Dragić in vsi udeleženci ekshibicijske tekme, s katero bo sklenil bogato košarkarsko pot. V Ljubljani toliko košarkarskih zvezdnikov še ni bilo skupaj.

Foto: www.alesfevzer.com

Kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić se v razprodanih Stožicah na spektakularen in veličasten način poslavlja od športne kariere. 38-letnik igra še zadnjo tekmo. Ta je ekshibicijska, na njej pa ne manjka nekdanjih in zdajšnjih zvezdnikov. Njegova ekipa nastopa proti tisti, ki jo je izbral Luka Dončić. Dragić s tekmo zbira finančna sredstva za mlade iz ogroženih okolij.

Goran Dragić
Sportal Slovo velikana, ki ga ne smemo nikoli pozabiti

Fotogalerija, kaj vse se dogaja v dvorani Stožice:

Fotogalerija
1
 / 16

Team Gogi : Team Luka 29:33*

Poslovilna tekma Gorana Dragića se je začela z atraktivno predstavitvijo vseh gostov, ki sodelujejo na današnjem spektaklu. Občinstvo ni skoparilo z aplavzi. Najprej je bila predstavlja ekipa Luka, ki jo vodi Luka Dončić. Pričakovano je bil slovenski superzvezdnik in paradni konj Dallas Mavericks deležen ogromnega aplavza, zelo glasnega je prejel tudi njegov velik prijatelj Nikola Jokić, za mnoge najboljši košarkar na svetu, ljubitelji košarke v Stožicah so od srca zelo glasno pozdravili tudi Dirka Nowitzkega, Bogdana Bogdanovića in simpatičnega srbskega orjaka Bobana Marjanovića.

Goran Dragić s prijatelji, ki so popestrili njegovo poslovilno srečanje. | Foto: www.alesfevzer.com Goran Dragić s prijatelji, ki so popestrili njegovo poslovilno srečanje. Foto: www.alesfevzer.com

Nato pa je na vrsto prišla ekipa Gogi. Nizali so se veliki aplavzi, zelo glasnega si je prislužil Kanadčan Steve Nash, podobno je bilo pri Zoranu Dragiću, Jaki Lakoviču, Vlatku Čančarju in ostalih, tik pred tem, ko je na parket ob zvokih energične uspešnice Firestarter (The Prodigy) stopil Goran Dragić, ponosni "zmaj, ki rad bruha ogenj", manjkali niso tako tudi pirotehnični vložki, pa so sledile stoječe ovacije. S tribun je donelo ''Gogi, Gogi, Gogi,'' bilo je čustveno. Nato je v izvedbi Orkestra Slovenske vojske sledila Zdravljica, spektakel, kakršnega Slovenija še ni doživela, se je lahko uradno začel. Pred tekmo je sledila še minuta molka v spomin na nedavno preminulo slovensko humanitarko Anito Ogulin, spominsko darilo pa je Dragiću, ki nastopa s številko 7, izročil še ljubljanski župan Zoran Janković in se pošalil, da bi se lahko Goran, če mu na današnji tekmi koleno ne bo povzročalo težav, vrnil še v Ljubljano in eno sezono oblekel dres Olimpije. 

Dončić z nasmehom: Goran se je zlagal, da ...

Ekipa Gogi se meri z Ekipo Luka! Na tekmi je kot prvi vrgel na koš kdo drug kot Goran Dragić. Ni bil uspešen, zgrešil je prvi met za tri točke. Bolj so bili natančni v ekipi Luke Dončića, kjer je najbolj polnil koš Nikola Jokić, navdušil je zlasti z atraktivnim zabijanjem za 6:2. Po treh minutah, ki so minile v komornem vzdušju, Team Luka pa je vodil z 9:4, je sledilo prvo presenečenje. Gorana so povabili, naj pritisne na velik gumb. Ko je to storil, so gledalci zahrumeli v en glas, zaslišalo se je "Kdor ne skače ni Sloven'c," Dragić ni skrival presenečenja in veselja. Ko je občinstvo zaživelo, je vedno več atraktivnih akcij uspevalo tudi košarkarjem, z velike razdalje je začel zadevati tudi Luka Dončić. "Zlagal se je, da gledam risanke," je z nasmehom povedal za RTV Slovenija na vprašanje, ali držijo besede Gorana Dragića o tem, da je leta 2017, ko sta si delila sobo in nato postala evropska prvaka, v hotelski sobi venomer gledal risanke.

V drugi četrtini se je prebudil Boban Marjanović. Srbski orjak, s katerim si je Dončić delil slačilnico pri Dallasu, je zadel kar dve trojki!

Prva peterka ekipe Gogi: Goran Dragić, Steve Nash, Nikola Vučević, Vlatko Čančar in Vladimir Radmanović. Na klopi bodo med drugimi Zoran Dragić, Rašo Nesterović, Matjaž Smodiš, Jaka Laković, Primož Brezec, Klemen Prepelič, Sani Bečirović, Saša Pavlović ...  Del ekipe je tudi Chris Bosh, a ne bo igral.

Prva peterka ekipe Luka: Luka Dončić, Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Luis Scola in Robin Lopez. Med rezervisti bodo Edo Murić, Boban Marjanović, Gašper Vidmar, Beno Udrih, Jaka Blažič, Boštjan Nachbar, Matic Rebec, Dejan Bodiroga ... Dirk Nowitzki ne igra, a je uradno del Lukove ekipe.

Velika prijatelja Luka Dončić in Nikola Jokić bosta zaigrala v isti ekipi. Mnogi ljubitelji košarke sanjajo o dnevu, ko bi Slovenec in Srb, oba spadata med najboljše košarkarje na svetu, zaigrala v istem NBA moštvu. | Foto: www.alesfevzer.com Velika prijatelja Luka Dončić in Nikola Jokić bosta zaigrala v isti ekipi. Mnogi ljubitelji košarke sanjajo o dnevu, ko bi Slovenec in Srb, oba spadata med najboljše košarkarje na svetu, zaigrala v istem NBA moštvu. Foto: www.alesfevzer.com

Tako je bilo pred dvorano Stožice v soboto v poznih popoldanskih urah. | Foto: www.alesfevzer.com Tako je bilo pred dvorano Stožice v soboto v poznih popoldanskih urah. Foto: www.alesfevzer.com

Osrednja junaka današnjega večera, na parketu se bosta spopadli ekipi, ki ju vodita Gogi in Luka:

V dvorani Stožice je spektakularno:

Prihod zvezdniških gostov, ki bodo začinili poslovilno tekmo Gorana Dragića:

Pred tekmo se je ogreval tudi ameriški zvezdnik Chris Bosh, ki je zadnjo tekmo v ligi NBA odigral leta 2016. Na tekmi ne bo igral, bo pa podpiral svojega nekdanjega soigralca Gorana Dragića:

Dirk Nowitzki
Sportal Dirk Nowitzki: Tukaj sem, da pokažem spoštovanje Goranu

Zadnja tekma Gorana Dragića je ob izjemnih športnih posameznikih v slovensko prestolnico privabila tudi posameznike s področja gospodarstva, ki so svoje izkušnje delili na mednarodnem poslovnem dogodku Night of the Dragon Business Talk v petek v hotelu Austria Trend. V petek zvečer se je dogajanje preselilo na rdečo preprogo, kjer so se igralci razdelili v dve ekipi. Kapetana ekip sta Goran Dragić na eni in Luka Dončić na drugi strani.

Fotogalerija
1
 / 10

"To bo velik spektakel, veliko igralcev. Združili smo svet košarke. Za veliko stvari sicer ne vem, ker pripravljajo presenečenje. Mislim, da bo program zelo pester, videli bomo veliko dogajanja, tako da upam, da bodo gledalci pred malimi ekrani in navijači v dvorani uživali," je pred poslovilno tekmo povedal Dragić. "Je in ni težko. Že eno leto ne igram in s tem sem se pomiril. Še vedno malo pogrešam vzdušje garderobe, tekme, ampak vedel sem, da bo ta dan enkrat prišel. Ne moreš igrati celo življenje, a zadovoljen sem s kariero in sam s sabo, to je tisto, kar najbolj šteje." Kot vrhunce je izpostavil: "Najboljši trenutek je bila zagotovo osvojitev zlate kolajne s Slovenijo. Potem tudi nabor, ko sem prišel v ligo NBA, in igranje za Miami Heat, tako da je dosti lepih trenutkov."

Gala večer Gorana Dragića | Foto: Fundacija Goran Dragić Foto: Fundacija Goran Dragić

Na dražbi iztržili 94 tisoč evrov

Poleg bivših in zdajšnjih igralcev bodo v Stožice prišli tudi trenerji in košarkarski delavci, ki so bili povezani z Dragićem med kariero. Med njimi Kevin McHale, Aleksandar Đorđević, Jure Zdovc, Memi Bečirović, Aleš Pipan, Aleksandar Đikić, Rado Trifunović, Spasoje Todorović in Igor Kokoškov.

Srbski košarkar Bogdan Bogdanović je novi lastnik podpisanega dresa Gorana Dragića. Zanj je odštel 22 tisoč evrov. | Foto: Fundacija Goran Dragić Srbski košarkar Bogdan Bogdanović je novi lastnik podpisanega dresa Gorana Dragića. Zanj je odštel 22 tisoč evrov. Foto: Fundacija Goran Dragić

Dogodek je dobrodelne narave, tako kot je bil dobrodelen že sinočnji gala večer, na katerem je potekala tudi humanitarna dražba, na kateri so dražili žogo s podpisi vseh udeležencev (izklicna cena deset tisoč evrov), dres s podpisi vseh udeležencev (izklicna cena deset tisoč evrov) in dres Gorana Dragića iz osnovne šole Koseze (izklicna cena 15 tisoč evrov). Za žogo so iztržili 32 tisoč evrov, za podpisani dres 22 tisoč evrov (največ je ponudil Bogdan Bogdanović), za prvi Goranov dres pa 40 tisoč evrov, a ga je dražitelj vrnil in ga bodo lahko na dražbi ponudili še enkrat. Celoten izkupiček dražbe je namenjen Zvezi Anita Ogulin in ZPM Moste-Polje in Fundaciji Gorana Dragića.

Goran Dragič Noč zmaja
Sportal To pa bo spektakel: Dragić in Nash proti Dončiću in Jokiću
Goran Dragić Night of the Dragon
Sportal V reprezentančnem dresu nihče več s številko 3 Gorana Dragića
Ne spreglejte