Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 4. 2018,
16.16

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Hassan Whiteside Miami Heat

Ponedeljek, 2. 4. 2018, 16.16

6 let

Nezadovoljni Dragićev soigralec kaznovan zaradi pritoževanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32
Hassan Whiteside Miami Heat | Foto Reuters

Foto: Reuters

Center moštva lige NBA Miami Heat, soigralec slovenskega asa Gorana Dragića Hassan Whiteside, se je po nedeljskem porazu proti Brooklyn Nets pritoževal nad svojo minutažo. V zadnjih 21 minutah tekme, ki jo je Miami izgubil v podaljšku, Whiteside sploh ni stopil na igrišče, o tem pa je dejal: "To je sranje, popolno sranje. Veliko je ekip, ki bi jim prav prišel center."

Floridski klub je svojega najbolje plačanega igralca kaznoval za "izjave, ki škodijo moštvu". Koliko je moral plačati, niso razkrili, poročajo ameriški mediji.

"Veliko je ekip, ki bi jim prav prišel center"

Trener Miamija Erik Spoelstra je v zadnji četrtini in podaljšku obračuna z Brooklynom na igrišče poslal nižjo peterko, ki naj bi se po njegovem mnenju lažje kosala s prav tako nizko Brooklynovo zasedbo, Whiteside te odločitve ni razumel: "Zakaj odgovarjati z enako strategijo, če pa imamo enega od najboljših centrov v ligi? Veliko ekip nima dobrega centra, zato pač izkoriščajo tisto, kar imajo. To je sranje, popolno sranje, človek. Veliko je ekip, ki bi jim center prav prišel."

Zaradi pritoževanja je Dragićevega soigralca doletela denarna kazen. | Foto: Reuters Zaradi pritoževanja je Dragićevega soigralca doletela denarna kazen. Foto: Reuters

Whiteside je v tej sezoni zaradi poškodb izpustil 29 tekem, njegov povprečni igralni čas pa je z 32,6 minute v sezoni 2016/17 letos padel na 25 minut. V sezoni 15/16 je na igrišču v povprečju preživel 29,1 minute. S temi smernicami ni zadovoljen, na vprašanje, ali zaradi tega razmišlja o morebitnem odhodu iz moštva, je odgovoril: "Ne vem. Morda."

213 centimetrov visoki 28-letni center je sicer na polovici štiriletne in slabih 80 milijonov evrov vredne pogodbe z Miamijem, poroča Espn.

Miami se bo v noči na sredo spopadel z Atlanto, z zmago pa bi si že zagotovil nastop v končnici.

Ne spreglejte