Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 1. 2018,
22.59

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,63

2

Natisni članek

Alen Omić

Ponedeljek, 29. 1. 2018, 22.59

6 let, 3 mesece

Nad Alena Omića zdaj še navijači Partizana

Neverjetno, kaj mora preživljati slovenski košarkar v Beogradu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,63

2

Alen Omić | Foto Sportida

Foto: Sportida

"Prišel sem igrat košarko. Prišel sem zaradi najboljših navijačev na svetu in zaradi svete barve," se navijačem Crvene zvezde želi prikupiti (nesojeni) slovenski reprezentant Alen Omić, za katerim sta zdaj že dve tekmi v dresu novega kluba. Ne bo ju kar tako pozabil, saj ga je del navijačev žalil in napovedal bojkot tekem zaradi njegovega bosanskega rodu.

Bosanski center s slovenskim potnim listom, ki je zaradi Američana Anthonyja Randolpha ostal brez nastopa na lanskem evropskem prvenstvu, si je pred kratkim poiskal nov klub in okrepil evroligaša Crveno zvezdo.

Toda nekdanji član ljubljanske Olimpije si najbrž ni mislil, da ga bo na prvi tekmi v Beogradu pričakalo to, kar se je zgodilo.

Navijači so napovedali celo bojkot tekem

"Albanci s Kosova, Hrvati in muslimani niso naša družba oziroma družina," je bil transparent, s katerim so 25-letnemu v Tuzli rojenemu košarkarju člani organizirane navijaške skupine Crvene zvezde, Delije, ob njegovem debiju v novem klubu sporočili, da pri njih ni dobrodošel.

Transparent z žaljivo vsebino, ki so ga v petek na ogled postavili navijači Crvene zvezde. | Foto: Sportida Transparent z žaljivo vsebino, ki so ga v petek na ogled postavili navijači Crvene zvezde. Foto: Sportida

Šli so celo tako daleč, da so napovedali bojkot tekem, če bo Omić igral za njihov ljubljeni klub.

Medtem je velik del preostalega dela občinstva slovenskemu košarkarju stopil v bran in se postavil na njegovo stran, svoje navijače pa izžvižgal.

Ob debiju se je Omić veselil evroligaške zmage nad Olympiakosom z 89:78. "Ne vem, nisem videl, kaj se je dogajalo. Sem sem prišel igrat košarko. Prišel sem zaradi navijačev, ki so najboljši na svetu," je po veliki zmagi nad grškim velikanom povedal slovenski center, ki je ob debiju v dresu novega kluba dosegel šest točk.

Kaj se je dogajalo ob debiju Alena Omića v majici Crvene zvezde:

Zdaj so ga ozmerjali še s četnikom

Prav toliko jih je Omić dosegel tudi na ponedeljkovem velikem beograjskem derbiju pri zmagi nad mestnim tekmecem Partizanom v ligi ABA, pri kateri je bil spet v središču pozornosti.

Najprej zato, ker si je prislužil ovacije občinstva, potem pa tudi zato, ker so ga po zobeh vlekli organizirani navijači Partizana, Grobari, ki so ga žalili in ga označili za četnika.

Ni kaj, vroč začetek za nesojenega slovenskega reprezentanta v Srbiji.

Ne spreglejte