Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 11. 2019,
7.21

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

NBA Liga NBA Boston Celtics

Sobota, 16. 11. 2019, 7.21

4 leta, 5 mesecev

Liga NBA, 15. november

Boston in Lakersi do desete zmage, šov Hardna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Boston Celtics | Boston je vknjižil deseto zaporedno zmago. | Foto Reuters

Boston je vknjižil deseto zaporedno zmago.

Foto: Reuters

Košarkarji vodilnega moštva vzhoda Boston Celtics so vknjižili deseto zaporedno zmago (105:100), a jih je na poti do nje precej namučil zadnji Golden State Warriors, ki so že ob tako zdesetkani ekipi med tekmo ostali še brez D`Angela Russella (zvit palec). Vroče je bilo v Kaliforniji, kjer je vodilni kolektiv zahodne konference Los Angeles Lakers z 99:97 strl Sacramento Kings. Houston je na krilih Jamesa Hardna in njegovih 44 točk odpravil Indiano. Oklahoma City Thunder je do zmage nad Philadelphio prišla po podaljšku.

Boston Celtics so pri podprvaku Golden State Warriors nadaljevali zmagovit pohod in po uvodnem porazu sezone nanizali deseto zmago. A ta ni bila najbolj prepričljiva, slavili so s 105:100. S 24 točkami je bil najbolj razpoložen Jayson Tatum, 22 jih je dodal Jaylen Brown,eden ključnih mož pa je bil Kemba Walker, ki je 14 od svojih 20 točk dosegel v zadnji četrtini. Pri zdesetkanih gostiteljih (Steph Curry, Klay Thompson …), ki so med srečanjem ostali še brez D`Angela Russella (zaradi zvitega palca je predčasno končal tekmo z dvojnim dvojčkom – 11 točk, 11 skokov), je bil najbolj razpoložen adut s klopi Alec Burks (20 točk).

Do desete zmage sezone je prišel tudi Los Angeles Lakers, ki je doma z 99:97 premagal Sacramento Kings. LeBron James je ob zmagi dosegel 29 točk, 5,5 sekunde pred koncem je zadel dva prosta meta, v zadnjem napadu gostov pa je Anthony Davis blokiral poskus Harrisona Barnesa. Pri Sacramentu je bil z 21 točkami prvi strelec Buddy Hield.

Blokada Anthonyja Davisa za zmago:

V Toyota Centru v Houstonu je imel svoj šov James Harden, ki je s 44 točkami privlekel voz domačih do zmage s 111:102 nad Indiano, 21 jih je dodal Ben McLemore. Houston je z deveto zmago na drugem mestu zahodne konference tik pred Denverjem, ki je Vlatka Čančarja poslal v razvojno ligo. James Harden je ob zmagi Houstona nad Indiano dosegel 44 točk. | Foto: Reuters James Harden je ob zmagi Houstona nad Indiano dosegel 44 točk. Foto: Reuters

Najbolj tesen dvoboj so videli gledalci v Oklahomi, kjer je odločal podaljšek. Na koncu so slavili domači, ki so Philadelphio premagali s 127:119, Danilo Gallinari je k zmagi prispeval 28 točk, eno manj je v statistiko vpisal Chris Paul.

Vroče je bilo tudi na obračunu med Charlotte Hornets in Detroit Pistons, prvi so do zmage s 109:106 prišli s trojko Malika Monka v zadnji sekundi tekme.

Kako je Monk prehitel sireno:

Košarkarji Memphis Grizzlies so doma za točko premagali Utah Jazz in mu preprečili peto zaporedno zmago. Orlando Magic so podaljšali negativni niz San Antonia na številko štiri. Najvišja zmaga večera je s 137:116 pripadla Washington Wizards, ki so v gosteh odpravili Minnesoto. Karl-Anthony Towns je s 36 točkami in desetimi skoki vknjižil dvojni dvojček, na drugi strani je Bradley Beal dosegel 44 točk in deset asistenc, a ni imel velikih razlogov za veselje. 

Lestvica

Ne spreglejte