Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 10. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Roman Lisac Gašper Okorn Petrol Olimpija

Sreda, 25. 10. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

"Narediti korak v smeri, da Olimpija ne bo na treh frontah"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Talor Battle | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Košarkarji Olimpije igrajo v ubijalskem ritmu, saj jih čakajo po tri tekme na teden. Po ponedeljkovi zmagi v državnem prvenstvu že danes sledi dvoboj v Ligi prvakov proti razigranemu nemškemu Medi Bayreuthu. Da bi se moštvo v nadaljevanju morebiti okrepilo, ne pride v poštev, izpostavlja direktor kluba Roman Lisac, ki mu je predsednik kluba Tomaž Berločnik dal vedeti, da zaupa trenerju Gašperju Okornu.

Bilanca Olimpije na začetku sezone so dve zmagi v državnem prvenstvu, dve zmagi in trije porazi v regionalni ligi ABA in dva poraza v Fibini Ligi prvakov. Predvsem v ligi ABA je bilo škoda tekme proti Mornarju, potem ko je ekipa pred tednom presenetila na gostovanju pri Mega Bemaxu.

Na zadnjih tekmah se je poznala odsotnost prvega organizatorja igre Talorja Battla, ki ima poškodovano mišico in še nekaj časa ne bo v pogonu.

Sezona je na začetku za izbrance Gašperja Okorna zelo naporna, saj igrajo na treh frontah. Tekme se vrstijo druga za drugo, kakor tudi potovanja. Pravega časa za počitek in trening ni.

"Takšen ritem je praktično 24/7, a tako je. S tem živimo. Glave moramo dati gor in delati," o napornem ritmu pravi Okorn.

"Letos je, kot je. Želja predsednika je, da ima Okorn do novega leta zaupanje."

Tomaž Berločnik Roman Lisac | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Da ekipi ni lahko, se zaveda tudi direktor kluba Roman Lisac: "Verjetno bo v prihodnje še težje zdržala takšen ritem. Nekaj bomo morali narediti, da Olimpija v prihodnje ne bo igrala v treh tekmovanjih."

Lisac je v klub prišel praktično tik pred začetkom sezone, zato ni imel besede pri sestavi ekipe. Da bi si Olimpija med sezono lahko privoščila kakšno okrepitev, ni izvedljivo: "Novi predsednik je začrtal, da je v ospredju sanacija, da bo Olimpija prišla na pozitivno ničlo. Letos je, kot je, in bo, kot bo."

Nato je spregovoril tudi o podpori trenerju Okornu: "Do novega leta se s trenerjem sploh ne bom pogovarjal in razmišljal o tem. Želja predsednika je, da ima zaupanje. On je sestavil ekipo. Kakršna je, je. Trener jo je sestavil s prejšnjim vodstvom. Kakšne hude rešitve ni."

Po prvo zmago v Ligi prvakov

Gašper Okorn ima letos še cenejšo ekipo kot lani. | Foto: Vid Ponikvar Gašper Okorn ima letos še cenejšo ekipo kot lani. Foto: Vid Ponikvar Pretiranega časa za razmišljanje v ljubljanskem taboru nimajo, saj jim ritem tekem narekuje, da se nenehno pripravljajo na naslednjega nasprotnika.

In ta bo danes nemški Medi Bayreuth, ki je za razliko od Olimpije še neporažen v Ligi prvakov. Tudi v nemškem prvenstvu mu gre dobro, saj je po šestih krogih s štirimi zmagami na šestem mestu. Razpoložena za igro sta visoka košarkarja, egiptovski košarkar Assem Marei in Andreas Seiferth. Ekipa ima sicer kar pet Američanov. Branilec Gabe York je zelo nevaren strelec z razdalje, ki v nemškem prvenstvu v povprečju vrže kar sedem trojk na tekmo, veliko jih tudi zadane cilj.

"V Ligi prvakov smo doživeli dva poraza na tujem parketu. Enega v zadnjih sekundah podaljška. Mislim, da imamo še vedno dobre možnosti v naši skupini, ampak moramo tekmo proti Medi Bayreuthu dobiti. Želimo si čim več ljudi v dvorani, saj potrebujemo podporo naših navijačev. Mislim, da imamo realne možnosti za zmago, ampak odločale bodo malenkosti. Pričakujemo težko tekmo, saj so Nemci zelo dobra napadalna ekipa. Po mojem mnenju so najmočnejši pod košem. Časa nimamo veliko, ampak mislim, da smo se taktično dobro pripravili na tekmo," pred tekmo, ki se bo začela ob 18.30 razmišlja Domen Lorbek.

Ne spreglejte