Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
14. 7. 2014,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Real Madrid Saša Dončić

Ponedeljek, 14. 7. 2014, 12.25

8 let

Nadarjeni 15-letni Dončić avgusta že s prvo ekipo Real Madrida

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Preobremenjeno koleno je preprečilo Luki Dončiću, da bi poleti nastopil v dresu reprezentance do 16 let. Bo pa zato toliko bolj spodbuden začetek nove sezone, saj se bo priključil članom Real Madrida.

Na zadnji tekmi si je Luka Dončić nekoliko poškodoval nogo, magnetna resonanca je pokazala, da koleno ni najboljše, zato po naporni sezoni potrebuje počitek. Luka je izvrstno igral pri kadetih in celo mladincih Real Madrida ter z nazivom najkoristnejši košarkar velikokrat opozoril nase.

"V tem času bo moral okrepiti mišice, da bo s kolenom vse v najlepšem redu. Ni nobene bojazni, da bi se mu kakšna vez strgala, vendar smo se odločili za preventivo," je novico, da z Luko ni nič hujšega, sporočil njegov oče Saša Dončić.

Zaradi tovrstnih težav letos ne bo igral v reprezentančnem dresu, kar je drugo leto zapored. Jasno se ob tem poraja vprašanje, ali so se kakšne druge reprezentance ogrele za nadarjenega Luko, vendar Saša umirja žogico: "Ne. Od nas ni nihče razmišljal o tem. Prihodnje leto bo še vedno kadet."

Po počitku bo 15-letni Luka dobil izjemno priložnost. Avgusta bo namreč začel priprave s prvim moštvom Real Madrida, na katerih bo strokovno vodstvo videlo, ali bo v ekipi tudi med sezono ali bo igral za drugo člansko ekipo, ki nastopa v španski ligi EBA. "Na pripravah bodo videli, ali je fizično dorasel temu, da bi igral s prvo ekipo. Spoznal bo sistem in ritem treningov prve ekipe Reala. Za Luko je to le dodaten zagon," je vesel njegov oče. Če k njegovim odličnim statističnim številkam dodamo še poziv v prvo ekipo Real Madrida, je to dokaz več, da ima Slovenija v 15-letnem Luki Dončiću izjemno talentiranega košarkarja, ki bi bil lahko v prihodnje tudi steber članske reprezentance. A pot je še dolga, česar se Luka dobro zaveda.

Ne spreglejte