Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
20. 1. 2013,
7.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 20. 1. 2013, 7.38

8 let

Motivirani Krkaši po tretjo zaporedno zmago

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Državni prvaki v letošnjem letu ne poznajo poraza. Upajo, da bo tako tudi po gostovanju Širokega, ki je med premorom ostal brez prvega igralca zasedbe Darka Planinića, ki se je preselil k Maccabiju.

Po mini hrvaški turneji, na kateri so Novomeščani premagali Zadar in Cibono, zdaj želijo niz neporaženosti v letu 2013 nadaljevati še na prvi letošnji domači tekmi. Nasproti jim bo stala zasedba Širokega, ki v tem koledarskem letu prav tako ne pozna poraza. Po 19 krogih imajo zmago manj od Novomeščanov. Krka ima velike težave pod košem, kjer je lista poškodovanih zelo dolga (Murić, Lučić, Pajić, vprašljiv je tudi Bolčina), prav tako pa še ni pripravljen Matjaž Smodiš, večino časa poškodovani Jurica Golemac pa je zapustil moštvo. Na drugi strani so bosanski prvaki izgubili prvega igralca Darka Planinića, ki je ob bogati ponudbi odšel v Maccabi (v igri je bil tudi nekdanji "zmaj" Aron Basynes, vendar Izraelci niso dovolj razvezali mošnjička). Ob Planiniću v moštvu tudi ni več kapetana Josipa Naletilića in trenerja Ivana Velića, ki ga je vsaj za enkrat uspešno zamenjal Damir Vujanović.

Vrzeli ob odhodih zakrpali z Američanoma

Za odhod dveh košarkarjev so pri Širokem že našli rešitve. Prišla sta Američana Rashaun Freeman in Johnathon Jones, ki sta se na dveh tekmah pokazala za dobri rešitvi. Z njima in novim trenerjem so letos premagali češki Szolnoki, v prejšnjem krogu pa še aktualne prvake lige ABA, košarkarje Partizana "Tako oni kot tudi mi smo po novem letu prekinili serijo porazov z dvema zaporednima zmagama. Pričakujemo zelo težko srečanje, ki bo izjemno pomembno za obe ekipi. Moji igralci so maksimalno motivirani, da pred domačo publiko prikažejo še eno dobro in borbeno predstavo," pred prvo letošnjo domačo tekmo razmišlja Aleksandar Sekulić. V prvem letošnjem medsebojnem srečanju so v petem krogu za pet točk slavili košarkarji Širokega, pri katerih je blestel Planinić z 20 točkami.

Ne spreglejte