Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
15. 9. 2016,
15.47

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Vlatko Čančar Vlatko Čančar Igor Kokoškov

Četrtek, 15. 9. 2016, 15.47

2 leti, 8 mesecev

Slovenski košarkarski reprezentant Vlatko Čančar

Mladi košarkarski up: Ni vseeno, ali smo prvi ali drugi

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Slovenska košarkarska reprezentanca | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Ob visoki zmagi slovenskih košarkarjev nad Bolgarijo in potrditvi uvrstitve na evropsko prvenstvo 2017 je prvo večjo priložnost v članski izbrani vrsti dočakal njen najmlajši član Vlatko Čančar. "Vsaka minuta priložnosti pride prav in mislim, da sem jih dobro izkoristil," je bil po tekmi zadovoljen 19-letnik.

V nasprotju s prvimi štirimi tekmami je Vlatko Čančar ob zmagi nad Bolgarijo s 85:63 dočakal svojo prvo večjo priložnost v članski slovenski reprezentanci. S to zmago so si slovenski košarkarji tudi zagotovili uvrstitev na evropsko prvenstvo prihodnje leto.

Slovenci so po medlem prvem polčasu v minuti in pol drugega zlomili Bolgare in si v verjetno najboljši četrtini v teh kvalifikacijah - dobili so jo s 35:6 - priigrali visoko vodstvo.

Zmaga slovenskih košarkarjev skozi objektiv Grege Valančiča:

Fotogalerija
1 / 59

Več priložnosti za nekatere, ki do zdaj niso veliko igrali

V zadnjem delu tekme je slovenski selektor Igor Kokoškov zato v igro poslal tudi nekatere košarkarje, ki pred tem niso dobivali veliko priložnosti. Med njimi je bil tudi Čančar, za katerega je selektor že večkrat dejal, da je velik up za prihodnost.

Selektor Kokoškov je na tekmi proti Bolgariji na parket poslal vseh 12 košarkarjev in razdelil minutažo, nihče pa ni igral več kot 25 minut (Miha Lapornik). Podobno kot Čančar je prve točke v kvalifikacijah dosegel tudi Žiga Dimec.


Goran Dragić se spogleduje z igranjem na Finskem 


Ni pričakoval takšne priložnosti

Do zdaj 19-letni Čančar še ni dobil takšne priložnosti v slovenskem članskem dresu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Do zdaj 19-letni Čančar še ni dobil takšne priložnosti v slovenskem članskem dresu. Foto: Grega Valančič/Sportida

Čeprav Čančar v prvem polčasu ni igral, je na koncu na parketu preživel skoraj 12 minut, največ v teh kvalifikacijah, ter zbral štiri točke, en skok in dve podaji.

"Nisem pričakoval takšne priložnosti. Vse je odvisno od trenerja in zahvaljujem se mu za takšno minutažo. Vsaka minuta priložnosti pride prav in mislim, da sem jih dobro izkoristil. Soigralci mi zaupajo in me spodbujajo," je bil po tekmi zadovoljen Koprčan, za katerega so bile to prve točke v kvalifikacijah.

Slovenija je ob polčasu vodila le za pet točk, po prihodu iz garderobe pa pokazala povsem drugačen obraz.

"Na začetku tekme nam je manjkala sproščenost, bili smo v krču in na parketu nismo naredili tistega, kar nam je naročil selektor. Med polčasom smo se v garderobi pogovorili in nato odigrali tako, kot je treba," je dejal v novi sezoni član srbskega Mega Leksa, kamor je odšel iz ljubljanske Olimpije.

Veselje po zmagi nad Bolgari:

Zadnja misija: gostovanje v Ukrajini

Zadnjo dejanje slovenskih košarkarjev v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo bo sobotni obračun z Ukrajino, ki bo odločal tudi o prvem mestu. Čeprav ima Slovenija že zagotovljeno mesto na EuroBasketu, ni nepomembno, ali bo končala na prvem ali drugem mestu, saj bo to vplivalo na to, v katerem bobnu bo v žrebu.

"Ne smemo se niti malo sprostiti. Moramo odigrati na vso moč, saj je prvo mesto pomembno zaradi žreba. Ukrajinci so visoki in močni," je pred odhodom v Ukrajino dejal 201 centimeter visok krilni igralec, ki si lahko po predčasnem odhodu Zorana Dragića in zdaj še Jake Blažiča obeta veliko priložnosti tudi na zadnji tekmi.

Ne spreglejte