Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
8. 9. 2016,
11.47

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

EuroBasket 2017 Igor Kokoškov Matjaž Smodiš Zoran Dragić

Četrtek, 8. 9. 2016, 11.47

2 leti, 8 mesecev

Slovenski selektor Igor Kokoškov ostaja s 13 košarkarji

Zoran Dragić zapustil slovensko reprezentanco #video

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Zoran Dragić | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Po tretji zmagi v kvalifikacijah za EP 2017 je slovensko košarkarsko reprezentanco zapustil glavni junak zadnje zmage nad Ukrajino Zoran Dragić. Mlajši od bratov Dragić želi za svoj klub Milano igrati vso sezono, ta pa se začenja prihodnji konec tedna z italijanskim superpokalom.

Iz tabora slovenskih košarkarjev je dan po tretji zmagi na tretji tekmi prišla slaba novica, da prvi strelec slovenske reprezentance Zoran Dragić zapušča soigralce, ker se bo pred začetkom sezone priključil novemu klubu Milanu

Italijanske prvake prihodnjo soboto čaka polfinalna tekma italijanskega superpokala proti Cremoni, v primeru zmage pa dan kasneje finalni obračun proti zmagovalcu tekme med Avelinom in Reggio Emilio.

Zoran Dragić takoj po sredini tekmi proti Ukrajini, ko je dosegel 28 točk:

Že pred začetkom kvalifikacij izrazil željo za predčasen odhod

Vodilni na košarkarski zvezi so za to možnost vedeli že pred začetkom kvalifikacij.

"Zoran je že pred začetkom letošnje reprezentančne akcije izrazil željo, da bi nastope v kvalifikacijah končal po tretji tekmi, saj ga v novi sezoni čaka nastopanje v novem klubu in novem okolju, kjer se bo moral dokazati. Tedaj smo se dogovorili, da se bomo pozneje znova usedli in videli, kakšni bodo rezultati in mnenje strokovnega štaba. Na zadnjem pogovoru je znova izrazil to željo in se odločil, da se ekipi iz Milana priključil po domači tekmi z Ukrajino," je odločitev 27-letnika pojasnil generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Radoslav Nesterović.

Kako je igro Zorana Dragića proti Ukrajini videl njegov brat Goran:


Goranu Dragiću so vsi govorili, da bo drugače #video #foto


Ostaja pomemben člen reprezentance za v prihodnje

"Košarkarska zveza Slovenije in štab reprezentance z Zoranom nista delila iste želje, a ga zato nismo hoteli zadržati, pač pa smo upoštevati njegovo odločitev. Zoran ostaja pomemben člen reprezentance, njegova odločitev ne bo spremenila ničesar, tudi v prihodnje bo del nje, če si bo to želel," je še dejal Nesterović.

Zoran Dragić je bil na prvih treh tekmah s povprečjem 17,3 točke prvi strelec, dodal pa je 5,7 skoka in 2,3 podaje. Najboljšo predstavo je prikazal na sredini tekmi proti Ukrajini v Celju, ko se je zaustavil pri 28 točkah.

Slovenska zmaga nad Ukrajino skozi objektiv Grege Valančiča:

Fotogalerija
1 / 58

Kokoškovu ostaja 13 košarkarjev

Slovenskemu selektorju Igorju Kokoškovu za zadnje tri kvalifikacijske tekme ostaja na voljo 13 košarkarjev, pravico nastopa na posamezni tekmi pa ima 12 igralcev.

V soboto bodo reprezentanti gostovali pri Kosovu (19.30), nato bodo v Stožicah igrali še z Bolgarijo (14. septembra ob 20. uri), v zadnjem krogu pa gostovali v Ukrajini (17. septembra ob 15. uri).

Kako na EuroBasket 2017?

Slovenija po 12 letih znova igra v kvalifikacijah za veliko tekmovanje. V boju za nastop na EP 2017 bo odigrala šest tekem, na evropsko prvenstvo pa se bodo ob prvouvrščeni reprezentanci iz vsake skupine uvrstile še štiri najboljše drugouvrščene reprezentance.

Ne spreglejte