Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
8. 9. 2016,
9.00

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

2

Natisni članek

Igor Kokoškov Zoran Dragić Goran Dragić Goran Dragić EuroBasket 2017

Četrtek, 8. 9. 2016, 9.00

2 leti, 8 mesecev

Slovenski kapetan po tretji zmagi košarkarske reprezentance

Goranu Dragiću so vsi govorili, da bo drugače #video #foto

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

2

Slovenska košarkarska reprezentanca | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Slovenska košarkarska reprezentanca tudi po tretji kvalifikacijski tekmi ne pozna poraza. V Celju so s 84:77 premagali Ukrajino. "Vsi so govorili, da bo proti Ukrajini zelo težko, pa smo videli, da ni tako," je bil z zmago zadovoljen slovenski kapetan Goran Dragić.

Tri tekme, tri zmage je bilanca slovenskih košarkarjev. V celjski dvorani Zlatorog so prvo polovico kvalifikacij za EP 2017 kronali še z zmago nad reprezentanco, ki je bila do včerajšnje tekme še edina preostala neporažena v skupini. Ukrajino so premagali s 84:77.

Končni rezultat bi lahko bil bistveno višji, saj so varovanci slovenskega selektorja Igorja Kokoškova še v zadnji četrtini vodili za 18 točk, vendar so Ukrajinci po zaslugi trojk poraz ublažili.

"Lahko bi bila višja razlika, vendar na koncu je pomembna zmaga. Nihče ni bavbav. Še vedno smo favoriti te skupine," je po tekmi dejal slovenski kapetan Goran Dragić.

Ocena tekme proti Ukrajini:

Ukrajina nima igralcev, ki bi dosegali 20, 30 točk na tekmo

Ukrajina je bila pred tekmo v Celju ob Sloveniji še edina neporažena reprezentanca v skupini E in je na papirju predstavljala najtežji izpit za slovensko reprezentanco.

"Še vedno smo imeli preveč izgubljenih žog. Vsi so govorili, da bo proti Ukrajini zelo težko, pa smo videli, da ni tako. Imajo sicer močno centrsko linijo, vendar nimajo takšnih košarkarjev, ki bi lahko odločili tekmo oziroma dali 20, 30 točk. Naša centra in Edo Murić so opravili dobro delo pod košem," je bil starejši od bratov Dragić zadovoljen, kako so pod košem zaustavili hrusta Kirila Fesenka in Vjačeslava Kravcova.

Kako je videl igro svojega brata:

Glavno vlogo v napadu prepustil bratu

Za razliko od prvih dveh tekem, ko je bil Goran slovenska gonilna sila v napadu, je tokrat v ospredje stopil njegov mlajši brat Zoran Dragić, ki je Ukrajincem natresel 28 točk.

"Od prve minute je izžareval ogromno energije, bil je vsepovsod po igrišču. Zorana potrebujemo in z njim nam je lažje. Za seboj je potegnil celotno ekipo," je o tri leta mlajšem bratu dejal 30-letnik.

Goran Dragić je proti Ukrajincem dosegel šest točk, ob tem pa soigralcem podelil še 11 podaj.

Gostovanja težja z mentalnega vidika

Slovenske košarkarje do konca kvalifikacij čakata še dve gostovanji in ena domača tekma. | Foto: Grega Valančič / Sportida Slovenske košarkarje do konca kvalifikacij čakata še dve gostovanji in ena domača tekma. Foto: Grega Valančič / Sportida

Slovenijo do konca kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2017 čakajo še tri tekme, od tega dve v gosteh. Na do zdaj edinem gostovanju so imeli proti Bolgariji veliko težav.

"Težje je predvsem z mentalnega vidika, ker veš, da so navijači na njihovi strani. Moraš se boriti z njimi, s svojo glavo. Če bomo agresivni od prve minute, mislim, da ne bomo imeli težav," je recept za zmago na gostovanjih na Kosovu in v Ukrajini.

Slovenske košarkarje naslednja tekma čaka v soboto, ko gostujejo pri Kosovu (19.30), nato pa bodo v Stožicah igrali še z Bolgarijo (14. septembra ob 20. uri), v zadnjem krogu pa gostovali v Ukrajini (17. septembra ob 15. uri).

Kako na EuroBasket 2017?

Slovenija po 12 letih znova igra kvalifikacije za veliko tekmovanje. V boju za nastop na EP 2017 bo odigrala šest tekem, na evropsko prvenstvo pa se bodo ob prvouvrščeni reprezentanci iz vsake skupine uvrstile še štiri najboljše drugouvrščene reprezentance.

Ne spreglejte