Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
30. 11. 2015,
17.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kobe Bryant Los Angeles Lakers

Ponedeljek, 30. 11. 2015, 17.15

8 let

Mladi Bryant je ekipo Los Angeles Lakers prepričal že v srednji šoli

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po 20 sezonah se bo poslovil Kobe Bryant, petkratni prvak lige NBA, sedemnajstkratni udeleženec All-Star tekme in prvi košarkar, ki je v ligo NBA prišel kar iz srednje šole.

Pred 19 leti, že pred NBA-izborom, so takratni vodilni možje Los Angeles Lakers potegnili potezo, ki je zaznamovala moštvo iz mesta angelov v zadnjih 20 letih.

Charlotte Hornets so privolili v menjavo, v kateri so se v zameno za Vladeta Divca odpovedali 13. izboru, 18-letnemu Kobeju Bryantu, ki je postal peti košarkar s takojšnjim prehodom iz srednje šole naravnost v ligo NBA.

Z ekipo Los Angeles Lakers je Bryant osvojil pet naslovov, prve tri (med letoma 2000 in 2002) s pomočjo Shaquilla O'Neala in nato še dva (2009 in 2010) v španskem duetu z Pauom Gasolom.

V zadnjih sezonah dve hujši poškodbi

Danes 37-letni Bryant v svoji dolgi karieri do pred tremi sezonami ni pogosto izpuščal tekem. Še največ jih je v daljni sezoni 1998/1999, ko je manjkal na 32 tekmah rednega dela.

Prva hujša poškodba po več kot desetletju številnih tekem je 198 centimetrov visokega branilca zadela leta 2013, ko si je strgal ahilovo tetivo, pred tem pa je imel še težave s kolenom in skupno odigral le šest tekem. Lansko sezono je zaradi poškodbe rame končal že 21. januarja. Skupno je v zadnjih dveh sezonah odigral le 41 tekem, v tem času pa so bili Lakersi daleč od mest, ki vodijo v končnico.

Nora tekma proti Torontu

Bryant se je pri Lakersih hitro prebil v ospredje in dosegel kar nekaj mejnikov. Leta 1998 je bil kot najmlajši izbran v prvo postavo na tekmi All-Star (skupno je nastopil na kar 17 tekmah zvezd), leta 2006 pa odigral svojo najučinkovitejšo tekmo.

Ob zmagi nad Toronto Raptors je dosegel kar 81 točk, kar je drugi najboljši dosežek v ligi NBA. Sezona med letoma 2006 in 2007 je bila za Bryanta točkovno najboljša, saj je dosegal več kot 30 točk na tekmo.

Zadnja je bila, kot kaže, proti Oklahomi

Nazadnje so navijači Jezernikov in Bryant v končnici igrali leta 2012, ko so po težkem boju v prvem krogu izločili Denver, nato pa morali priznati premoč Oklahomi. Kot kaže, bo poraz 21. maja pred tremi leti tudi zadnja tekma Kobeja v končnici, saj so Jezerniki v letošnji sezoni po 16 tekmah na zadnjem mestu vzhodne konference z le dvema zmagama.

Ne spreglejte