Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 1. 2021,
6.47

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Los Angeles Lakers Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo LeBron James NBA

Petek, 22. 1. 2021, 6.47

3 leta, 3 mesece

Liga NBA, 21. januar

Tokrat se je bolj smejalo LeBronu Jamesu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Giannis Antetokounmpo, LeBron James | Giannis Antetokounmpo in LeBron James. Tokrat je bil boljši LeBron James. | Foto Reuters

Giannis Antetokounmpo in LeBron James. Tokrat je bil boljši LeBron James.

Foto: Reuters

Košarkarski večer v ligi NBA je danes minil brez slovenskih nastopov, na sporedu so bile tri tekme. Udarili so se Milwaukee Bucks lanskega najkoristnejšega igralca rednega dela sezone Giannisa Antetokounmpoja in prvaki Los Angeles Lakers na čelu z najboljšim igralcem lanskega finala LeBronom Jamesom. Zmagali so drugi.

LA Lakers, aktualni prvaki košarkarske lige NBA, so v noči na petek v gosteh premagali Milwaukee Bucks. Tekma se je končala z izidom 106:113. Jezerniki so v letošnji sezoni dosegli še dvanajsto zmago in so z le štirimi porazi na prvem mestu zahodne konference.

Pri zmagovalni ekipi je na parketu najbolj blestel LeBron James. Ta je za svojo ekipo prispeval 34 točk, kar je zanj največ v letošnji sezoni. Ob tem je v svojo statistiko vpisal še osem asistenc in šest skokov. Zelo razpoložen je bil tudi Kentavious Caldwell-Pope, ki se je ustavil pri 23 točkah.

V gosteh še ne poznajo poraza

Lakers so tudi po osmih tekmah na tujem to sezono še neporaženi, kar pa še zdaleč ni rekorden niz. V sezoni 1971/72 so takratni jezerniki dobili 16 zaporednih gostujočih obračunov. V Milwaukeeju so James in soigralci začeli niz sedmih gostujočih tekem, ki se bo končal z dvobojem proti Atlanta Hawks 1. februarja.

Pri Milwaukee Bucks je bil najboljši  Giannis Antetokounmpo. Lanski najkoristnejši igralec rednega dela  lige NBA je dosegel 25 točk in 12 skokov, Jrue Holiday je dosegel 22 točk, Khris Middleton pa 20 točk.

"Nadaljevati moramo delo in daljša obdobja igrati dobro košarko. Bolje metati, bolje braniti in bolje skakati," je po porazu povedal Antetokounmpo.

New York Knicks so v gosteh premagali Golden State Warriors z izidom 104:119, Utah Jazz pa je bil na domačem parketu boljši od New Orleans Pelicans (129:118).

V noči na soboto na delu vsi trije Slovenci

Vsi trije slovenski košarkarji bodo znova na delu v noči na soboto. Goran Dragić bo z Miami Heat gostoval pri Toronto Raptors, Dallas Mavericks Luke Dončića se bodo v gosteh pomerili s San Antonio Spurs, Denver Nuggets, kateruh član je Vlatko Čančar, pa bodo gostovali pri Phoenix Suns.

Liga NBA, 21. januar:

Milwaukee Bucks : Los Angeles Lakers 106:113
Antetokounmpo 25, 12 sk., Holiday 22; James 34, Caldwell-Pope 23

Golden State Warriors : New York Knicks 104:119
Curry 30, Wiggins 17; Barrett 28, Robinson 18

Utah Jazz : New Orleans Pelicans 129:118
Mitchell 36, Clarkson 19; Williamson 27, Ingram 23
 

Lestvica:

Ne spreglejte