Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
14. 11. 2015,
16.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NBA košarka

Sobota, 14. 11. 2015, 16.21

8 let

Miamiju ni pomagal Dragićev dosežek sezone in deset blokad Whitesida

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Moštvo Miami Heat je moralo na domačih tleh priznati premoč Minnesoti. Vročici za zmago nista zadostovali niti dobri predstavi Gorana Dragića in Hassana Whitesida.

Ključni dejavnik za poraz Miami Heat proti Minnesoti z 91:103 je bil slab odstotek meta. Za tri točke je četa Erica Spoelstre metala le 5/24, proste mete 14/30, povrhu vsega pa je izgubila kar 22 žog. "Ko nič ne gre notri, ne moreš zmagati," je bil kratek in jedrnat Dwyane Wade.

Vročici ni pomagala niti dobra igra Gorana Dragića, ki je tekmo končal pri 16 točkah, pri podajah pa mu je uspel dosežek sezone, saj jih je v statistiko vpisal devet.

Beno Udrih tokrat ni stopil na parket.

Njun soigralec Hassan Whiteside je postal sedmi košarkar v ligi NBA, ki mu je uspelo doseči trojni dvojček iz točk, skokov in blokad. Pohvalil se je namreč lahko z 22 točkami, 14 skoki in 10 blokadami.

Zmage pa se je veselil tretji Slovenec v ligi NBA Saša Vujačić, vendar je tekmo praktično presedel, saj mu je trener Derek Fisher namenil le tri minute, v katerih se ni vpisal med strelce. New York Knicks so s 102:94 preskočili Charlotte Hornets, blestel pa je četrti izbor na letošnjem naboru Kristaps Porzigins. Latvijec je prikazal najboljšo predstavo v ligi NBA. Veselil se je 29 točk in 11 skokov, kar je znašalo za njegov peti dvojni dvojček v karieri.

Izjemno predstavo pa je spet spisal organizator igre Golden State Warriors Steph Curry. Proti Torontu se je ob metu 13/23 (5/10 trojke) zaustavil pri 37 točkah, bil pa je tudi osrednja oseba v končnici, v kateri je dosegel sedem točk za že 12. zmago Bojevnikov, ki še naprej ostajajo neporaženi.

Dvojno razočaranje so doživeli košarkarji New Orleans Pelicans, saj so pred domačimi navijači izgubili tako na tekmi kakor tudi prvega igralca Anthonyja Davisa, ki ima spet težave z ramo.

Ne spreglejte