Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 4. 2023,
22.01

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Šenčur Gorenjska gradbena družba Šentjur KK Ilirija KK Zlatorog Laško Helios Suns kk Rogaška Liga Nova KBM LTH Casting KK Podčetrtek KK Krka Novo mesto Hopsi Polzela

Ponedeljek, 24. 4. 2023, 22.01

1 leto

LIGA NOVA KBM, 25. KROG

Ilirija ugnala Krko, Helios na vrhu, Laščani brez možnosti za obstanek med elito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Anej Orel | Anej Orel se je izkazal ob zmagi Ilirije nad Krko. | Foto Vid Ponikvar

Anej Orel se je izkazal ob zmagi Ilirije nad Krko.

Foto: Vid Ponikvar

Košarkarji Ilirije so v 25. krogu lige Nova KBM v ponedeljek z 92:89 premagali Krko, ki je dva kroga pred koncem rednega dela izpustila iz rok prvo mesto na lestvici. Zmago več ima Helios Suns. GGD Šenčur 81:87S 27 točkami in desetimi skoki je blestel Anej Orel. Člani GGD Šenčur so nadaljevali zmagoviti niz, s 87:81 so premagali Terme Olimia. V nedeljo so člani Rogaške ugnali zadnje Laščane, ki so s trem ostali brez možnosti obstanka v prvi ligi.

Ilirija bo do konca rednega dela gostovala pri Helios Suns (2. 5.) in gostila GGD Šenčur (5. 5.), Krka pa bo 30. aprila gostila Hopse Polzelo, 6. maja pa jo čaka gostovanje v Škofji Loki pri LTH Castings.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih minutah. Krka je s sedmimi zaporednimi točkami Radosava Spasojevića skoraj nadoknadila zaostanek 82:88, a je prav omenjeni igralec postal tudi tragična figura. Osem sekund pred koncem je Spasojević (18 točk) zgrešil prosti met za izenačenje na 90:90.

Pri Iliriji je osebni rekord v ligi Nova KBM postavil 20-letni Anej Orel, ki je ob metu iz igre 11:13 dosegel 27 točk (10 skokov). Osemnajst točk in osem skokov je dodal njegov vrstnik Žiga Daneu.

Pri Krki, ki je nastopila z vsega osmimi igralci, so poleg Spasojevića do dvomestnih številk prišli še Leon Stergar (16) ter Rok Stipčević in Miha Cerkvenik (oba po 15).

Šenčur nadaljeval zmagoviti niz

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so na pet tekem podaljšali niz zmag. V Podčetrtku so vpisali šestnajsti uspeh v sezoni, devetega na zadnjih enajstih tekmah, ter si dva kroga pred koncem rednega dela zagotovili tretje mesto pred četrtfinalnimi boji. Na drugi strani so Terme Olimia doživele četrti zaporedni poraz, štirinajstega v sezoni, vseeno pa bodo tekmovanje nadaljevale v četrtfinalu.

Pri domačih je s 27 točkami (met iz igre 8:11) izstopal Simo Atanacković, pri gostih, kjer se je med strelce vpisalo vseh enajst igralcev, ki so stopili na igrišče, pa je največ točk dosegel Armin Hrštić (14), največ skokov sta imela Dino Murić in Lucas Walford (po 6) in največ podaj Matej Rojc (7).

Boštjan Kuhar je s Hopsi moral priznati premoč LTH Castings. | Foto: Vid Ponikvar Boštjan Kuhar je s Hopsi moral priznati premoč LTH Castings. Foto: Vid Ponikvar

V dvoboju ekip z dna lestvice, osme Polzele in devetega LTH Castings, so se po napeti končnici zmage veselili gosti iz Škofje loke. Izenačeno je bilo do konca, dramatična končnica pa je vendarle pripadla Gorenjcem. Petintrideset sekund pred koncem je Matej Čibej zadel dva prosta meta za vodstvo LTH s 77:76. Dvanajst sekund pred koncem je Jure Besedić zgrešil met za tri točke, Dejan Milašinović pa je z enim zadetim prostim metom še dal nekaj možnosti gostiteljem, a je tri sekunde pred koncem zgrešil met še Matic Grušovnik, tega pa pod košem ni popravil niti Jure Pelko.

V Rogaški Slatini se je od prve do zadnje minute prašilo na vse strani, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so bili bolj zbrani domači košarkarji. Ti so sredi druge četrtine povedli z 39:29, a nato prepustili pobudo Laščanom, ki so si v 28. minuti po trojki Filipa Samojlovića priigrali prednost sedmih točk (62:55). V nadaljevanju se je odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča. V 38. minuti je bila tekma povsem odprta, nato pa so gostitelji pri izidu 82:82 naredili delni izid 5:0 in dokončno nagnili tehtnico na svojo stran. V domači ekipi se je na tekmi le pet košarkarjev vpisalo med strelce, najbolj učinkovit pa je bil Patrik Tabak s 25 točkami. 

Liga Nova KBM, 25. krog:

Petek, 21. april:

Sobota, 22. april:

Nedelja, 23. april:

Ponedeljek, 24. april:

Lestvica:

 

Ne spreglejte