Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 5. 2018,
6.57

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

NBA Liga NBA Golden State Warriors Houston Rockets

Sreda, 9. 5. 2018, 6.57

5 let, 11 mesecev

Liga NBA, konferenčni polfinale, 8. maj

Chris Paul je trojke metal kot nor, v finalu tudi Golden State Warriors

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
James Harden Chris Paul | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V noči na sredo so v košarkarski ligi NBA igrali dve tekmi. Prvi so svoje delo opravili Houston Rockets, potem ko so na peti tekmi premagali Utah Jazz in si prislužili četrto zmago za vstop v konferenčni finale. Njihov nasprotnik v finalu bodo košarkarji Golden State Warriors. Ti so prav tako na peti tekmi premagali New Orleans Pelicans z izidom 113:104.

Tekma med Houston Rockets in Utah Jazz se je končala z izidom 112:102. Rakete so bile boljše od nasprotnika v treh četrtinah. Utah je dominiral le v tretji četrtini, ko so jo dobili za 11 točk.

Pri Houstonu je tokrat najbolj blestel Chris Paul, ki je dosegel rekord v končnici lige NBA. Paul je tokrat v svojo statistiko vpisal 41 točk, predvsem pa je blestel z metom za tri točke, ko jih je zadel kar osem od desetih. Za Houston je to v zadnjih štirih letih že drugi konferenčni finale.

"Za nas je bil to le užitek … Poskušali smo doseči le še eno zmago," je po tekmi povedal Paul, ki je med drugim dejal, da ni pomembno, koliko točk je dosegel, ampak da gre pri vsej stvari za proces.

Nad njegovo igro je bil navdušen njegov soigralec James Harden. "Prišel je na igrišče in prevzel odgovornost. Vse je prevzel na svoja pleča in nam rekel: 'Poslušajte, vse imam pod nadzorom.'"

Pri gostujoči ekipi je bil najbolj razpoložen Donovan Mitchell, ki je skupno dosegel 24 točk. Samo 22 jih je dosegel v tretji četrtini, potem pa je moral sedem minut pred koncem tekme zaradi poškodbe zapustiti igrišče.

Uspešni tudi Golden State Warriors

Svojo nalogo so zelo dobro opravili tudi aktualni prvaki lige NBA, ki so na peti tekmi brez težav odpravili New Orleans Pelicans in se s skupnim izidom 4:1 uvrstili v finale zahodne konference. Pri Bojevnikih je bil najboljši košarkar na parketu Stephen Curry. Ta je dosegel 28 točk, poleg tega pa je dosegel še osem asistenc in sedem skokov. Kevin Durant se je ustavil pri 24 točkah.

Pri New Orleans Pelicans je največ točk dosegel Anthony Davis. Dosegel jih je 34 in ob tem dodal 19 skokov. Jrueju Holidayu je uspel trojni dvojček, v svojo statistiko je vpisal 27 točk, 11 asistenc  in deset skokov.

Zdaj so znani že trije polfinalisti od štirih, na vzhodu si je uvrstitev v konferenčni finale že zagotovila ekipa Cleveland Cavaliers, ki je z gladkih 4:0 odpravila Toronto Raptors, zadnji potnik pa bo znan v prihodnjih dneh, ko bosta odločilne dvoboje odigrali ekipi Boston Celtics in Philadelphia 76ers, Boston vodi s 3:1. Peta polfinalna tekma med Bostonom in Philadelphio bo v noči na četrtek v Bostonu.

 

Liga NBA, konferenčni polfinale, 8. maj:

Houston Rockets : Utah Jazz 112:102 /4:1/
Paul 41, 10 asis., 7 sk., Tucker 19, Harden 18; Mitchell 24, 9 asis., Burks 22, Gobert 12, 9 sk.

Golden State Warriors : New Orleans Pelicans 113:104 /4:1/
Curry 28, 8 asis., 7 sk., Durant 24, 7 asis., 6 sk., Thompson 23; Davis 34, 19 sk., Holiday 27, 11 asis., 10 sk., Mirotić 12

Ne spreglejte