Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 7. 2021,
7.02

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Devin Booker Chris Paul Giannis Antetokounmpo Milwaukee Bucks Phoenix Suns Liga NBA

Petek, 9. 7. 2021, 7.02

2 leti, 9 mesecev

liga nba, 8. julij

Vročemu Grku ni pomagal niti rekord, ki ga je nazadnje dosegel Michael Jordan #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Phoenix Milwaukee | Devin Booker je proti Milwaukeeju na drugi finalni tekmi zadel kar sedem trojk. | Foto Reuters

Devin Booker je proti Milwaukeeju na drugi finalni tekmi zadel kar sedem trojk.

Foto: Reuters

Košarkarji Phoenix Suns so izkoristili prednost domačega igrišča tudi v drugi finalni tekmi končnice lige NBA. Sonca so bila boljša od Milwaukee Bucks s 118:108 in skupno v zmagah povedla z 2:0. Gostom, ki so jim največ težav povzročali Devin Booker, Mikal Bridges in Chris Paul, do uspeha ni pomagalo niti 42 točk prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpoja. Naslednji dve tekmi bosta v Milwaukeeju.

Finalna serija, v kateri nastopajo tudi trije člani ameriške olimpijske odprave za Tokio (Devin Booker, Jrue Holiday in Khris Middleton), se je začela po željah navijačev Phoenixa. Sonca so dobila obe uvodni domači tekmi v Arizoni. Gostom iz Milwaukeeja je pripadla le uvodna četrtina (29:26), v kateri so v prostoru pod košem dosegli kar 20 točk, Phoenix, ki je v uvodnem delu srečanja dosegel kar osem trojk, pa niti ene! Takrat je Jrue Holiday odlično pokrival Chrisa Paula, v napadu pa je bil neustavljiv Giannis Antetokounmpo.

Vrhunci dvoboja v Phoenixu:

V nadaljevanju pa se je razmerje moči na parketu močno obrnilo v korist gostiteljev, ki so, čeprav so zaradi hujše poškodbe kolena pred dnevi ostali brez Hrvata Daria Šarića, že do konca prvega polčasa ušli na +11. Phoenix je bil še naprej razigran pri metih z razdalje. Dosegel je 20 trojk in postavil rekord franšize, kar zadeva dvoboje končnice lige NBA. Milwaukee se je znašel v zaostanku, ki ga ni znal nadoknaditi.

Prvi po Jordanu in 28 letih z vsaj 20 točkami

Vroči Grk je resda končal dvoboj pri 42 točkah (in 12 skokih) ter številnih atraktivnih zabijanjih, a je pogrešal bolj razigrane soigralce. Khris Middleton in Jrue Holiday, ki bosta z ameriško reprezentanco v Tokiu naskakovala zlato medaljo, sta iz igre zadela le 12 od 37 metov (32 odstotkov), tako da je Phoenix zadržal prednost do konca.

Giannis Antetokounmpo je dvoboj končal pri 42 točkah in 12 skokih, kar 20 jih je dosegel v tretji četrtini. | Foto: Reuters Giannis Antetokounmpo je dvoboj končal pri 42 točkah in 12 skokih, kar 20 jih je dosegel v tretji četrtini. Foto: Reuters

Antetokounmpo je v tretji četrtini dosegel kar 20 od skupno 33 točk Milwaukeeja in postavil osebni rekord. Toliko točk ni v eni četrtini finala lige NBA dosegel nihče že 28 let. Zadnji junak, ki mu je to uspelo, je bil sloviti Michael Jordan v dresu Chicaga (22 točk leta 1993).

Phoenix je zmagal s 118:108, poleg najboljšega strelca v taboru zmagovalcev Devina Bookerja (31 točk), ki je zadel sedem trojk, pa sta izstopala še Mikal Bridges (27) in veteran Chris Paul (23), ki pri 36 letih lovi prvi naslov v ligi NBA. DeAndre Ayton (10 točk in 11 skokov) in Jae Crowder (11 točk in 10 skokov) sta dodala dvojna dvojčka.

Chris Paul je vse bližje prvemu naslovu v ligi NBA. | Foto: Reuters Chris Paul je vse bližje prvemu naslovu v ligi NBA. Foto: Reuters

Tretja tekma bo v noči na ponedeljek v Milwaukeeju.

Liga NBA, 8. julij, finale:

Phoenix Suns : Milwaukee Bucks 118:108 /2:0/
Booker 31 (met za tri 7/12), 6 asist., Bridges 27 (met iz igre 8/15), 7 sk., Paul 23 (met iz igre 10/20), 8 asist., Crowder (trojke 3/5) 11, 10 sk., Ayton 10 (met iz igre 4/10), 11 sk.; G. Antetokounmpo 42 (met iz igre 15/22), 12 sk., 3 blok., Holiday 17 (met iz igre 7/21), 7 asist., Connaughton 14 (trojke 4/9), Middleton 11 (met iz igre 5/16), 8 asist., 6 sk., Lopez 8, 9 sk.   

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage, po sistemu 2-2-1-1-1

Dario Šarić, Phoenix Suns
Sportal Udarec za Phoenix pred nadaljevanjem finalne serije
Phoenix Suns Milwaukee Bucks
Sportal Phoenix na krilih trojke finale odprl z zmago #video
Luka Dončić
Sportal Veliko priznanje: v Dallasu je 6. julij odslej dan Luke Dončića
 
Ne spreglejte