Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 1. 2023,
7.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

2

Natisni članek

Miami Heat Charlotte Hornets NBA Liga NBA

Ponedeljek, 30. 1. 2023, 7.00

1 leto, 2 meseca

Liga NBA, 29. januar

Eksplozija Giannisa Antetokounmpa, kar nekaj vprašanj v Dallasu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

2

Giannis Antetokounmpo | LaMelo Ball je pomagal Charlottu do zmage nad Miamijem. | Foto Reuters

LaMelo Ball je pomagal Charlottu do zmage nad Miamijem.

Foto: Reuters

V noči na ponedeljek so v ligi NBA odigrali le štiri tekme, na delu pa so bili klubi brez slovenskih legionarjev. Charlotte je izkoristil prednost domačega igrišča proti Miamiju. Memphisu je uspelo prekiniti najdaljši niz porazov v tej sezoni na domačem parketu proti Indiani, Los Angeles Clippers so proti Clevelandu izgubili v gosteh. Vesoljsko predstavo je na tekmi proti New Orleans Pelicans prikazal Giannis Antetokounmpo, košarkar Milwaukee Bucks. Medtem v Dallasu držijo pesti, da bi se čim prej popravilo zdravstveno stanje Luke Dončića in Christiana Wooda, ki bi ju še kako potrebovali v boju za končnico.

Wilt Chamberlain
Sportal Skrivnost izgubljene žoge, s katero je Wilt dosegel sto točk

Giannis Antetokounmpo | Foto: Reuters Foto: Reuters

Milwaukee Bucks, tretja ekipa vzhoda, je doma visoko premagal New Orleans Pelicans (135:110).

Pri Milwaukeeju je eksplodiral Giannis Antetokounmpo. Ta  je samo v 30 minutah igranja nasprotnikom natresel 50 točk, kar je pet točk manj od njegovega rekorda. Tega je dosegel 4. januarja proti Washington Wizards. Jrue Holiday je dosegel 17 točk, Brook Lopez pa se je ustavil pri 15 točkah.

"Mislim, da je 50 točk iz 26 metov res impresiven dosežek," je dejal trener Bucks, Mike Budenholzer.

New Orleans Pelicans so bili tokrat povsem neodrasel nasprotnik, saj na tekmi niso nikoli vodili. To je bil zanje že osmi zaporedni poraz. Treba je tudi povedati, da v ekipi manjkajo trije pomembni igralci: Zion Williamson, Brandon Ingram in CJ McCollum.

Ja Morant je dosegel trojni dvojček. | Foto: Reuters Ja Morant je dosegel trojni dvojček. Foto: Reuters Memphis končno zmagal

Košarkarji Memphisa so si lahko nekoliko oddahnili, potem ko so po petih zaporednih porazih na domačem parketu vendarle premagali Indiana Pacers. Tekma se je končala z izidom 112:100.

Na tekmi je blestel Ja Morant, ki je dosegel trojni dvojček. V svojo statistiko je vpisal 27 točk, 15 asistenc in deset skokov. Jaren Jackson Jr. je prispeval 28 točk.

"To smo potrebovali. Očitno gremo skozi strašno krizo, v kateri nismo bili že leta, saj smo izgubili na petih tekmah v gosteh. To nismo mi," je po tekmi povedal Morant.

Pri Indiani je bil s 27 točkami najboljši košarkar Bennedict Mathurin, Aaron Nesmith jih dosegel 16, Myles Turner pa 15.

Cleveland Cavaliers so s 122:99 doma premagali Los Angeles Clippers.

Terry Rozier je proti Miamiju dosegel 31 točk. | Foto: Reuters Terry Rozier je proti Miamiju dosegel 31 točk. Foto: Reuters

V nedeljski matineji je Charlotte doma premagal Miami (122:117) in preprečil zmagoviti niz nekdanjega kluba Gorana Dragića. Pri zmagovalcih sta največ točk prispevala Terry Rozier (31) in P.J. Washington (27), LaMelo Ball pa je 13 od skupno 19 točk dosegel v zadnji četrtini. Pri Miamiju, ki je tako doživel prvi poraz po treh zaporednih zmagah, sta bila strelsko najuspešnejša Jimmy Butler (28) in Tyler Herro (24), Bam Adebayo pa se je v statistiko vpisal s 17 točkami in presenetljivo le štirimi skoki.

Grizliji so v rezultatski krizi, saj so prvič v tej sezoni izgubili na petih tekmah zapored. Na vseh petih tekmah so izgubili na gostovanjih. Na domačem parketu pa je povsem drugačna zgodba, saj so z razmerjem zmag in porazom 20-3 najuspešnejši gostitelji sezone.

Dallas v torek po nujno zmago nad Detroitom

Luka Dončić je izpustil zadnjo tekmo proti Utahu. Levi gleženj še ni povsem nared za nastop. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Luka Dončić je izpustil zadnjo tekmo proti Utahu. Levi gleženj še ni povsem nared za nastop. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Košarkarji Dallasa se po bolečem porazu proti Utahu, po katerem so na lestvici zahodne konference zdrsnili na osmo mesto, pripravljajo na torkov obračun z Detroitom, drugim najslabšim klubom v tej sezoni, od katerega ima manj zmag le Houston. Zmaga za Mavericks je zaželena in nujna, saj je boj za mesta, ki vodijo v končnico, neusmiljen in zelo izenačen.

Dallas je zdrsnil na osmo mesto, ki ne zagotavlja več neposrednega mesta v končnici, ampak dodatne kvalifikacije, zelo blizu pa so tudi preostali tekmeci. Golden State, Utah, Oklahoma City, Portland in LA Lakers. Tako bo še napeto, navijači Dallasa pa si želijo, da bi bila Luka Dončić in Christian Wood čim prej na parketu. Detroit je v tej sezoni že premagal teličke, 2. decembra 2022 jih je po podaljšku presenetil s 131:125, 30 točk pa je prispeval Hrvat Bojan Bogdanović.

Chicago Gorana Dragića bo na delu šele v noči na sredo, ko bo gostil LA Clippers, Denver Vlatka Čančarja pa bo isti večer dejaven proti New Orleansu.

Liga NBA, 29. januar:

Lestvica:

LeBron James
Sportal Dres LeBrona Jamesa prodali za rekorden znesek
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Skrbi za Dončića in Dallas, LeBron James povsem izgubil živce #video
 
Ne spreglejte