Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 5. 2021,
6.40

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

1

Natisni članek

Vlatko Čančar Vlatko Čančar Denver Nuggets Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić končnica Liga NBA

Torek, 25. 5. 2021, 6.40

2 leti, 11 mesecev

Liga NBA, 24. maj

Dragić in Miami prejela še en boleč udarec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

1

Goran Dragić | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Goran Dragić in njegovi soigralci iz moštva Miami Heat so ponoči igrali drugo tekmo prvega kroga končnice lige NBA. A tudi drugi tekma jim ni prinesla zadovoljstva, saj so visoko izgubili proti Milwaukee Bucks (132:98). Goran Dragić je tekmo končal pri 18 točkah, Milwaukee pa vodi z 2:0 v zmagah. Vlatko Čančar je imel več razlogov za veselje.

Miami Heat, aktualni podprvak lige, je še drugič zapored izgubil proti Milwaukee Bucks in trenutno v zmagah zaostaja z 0:2. Prvo tekmo končnice so košarkarji Miamija izgubili s 109:107, na drugi jim je šlo še slabše.

Pri Milwaukeeju je bil najbolj razpoložen Giannis Antetokounmpo. Ta je v svojo statistiko vpisal 31 točk in 13 skokov. Veliko zaslug za zmago je imel tudi Bryn Forbes, ki je zadel šest trojk. Ustavil se je pri 22 točkah. Košarkarji Milwaukeeja so bili zelo uspešni pri metu za tri točke, zadeli so jih kar 22.

"Obramba je bila pravzaprav ključ do učinkovite igre na drugi strani. Nekajkrat smo jih ustavili v ključnih trenutkih in nato pritiskali v protinapadih," je po tekmi dejal Forbes. Milwaukee je na tekmi zadel 22 od 53 metov za tri.

Pri Miamiju sta bila najbolj razpoložena igralca s klopi. Med njima je tudi slovenski košarkar Goran Dragić, ki je dosegel 18 točk, ob tem je v svojo statistiko vpisal še štiri asistence in dva skoka. Najboljši igralec Vročice je bil Dewayne Dedmon (19 točk). Dolžnik je ostal Jimmy Butler, ki je dosegel zanj skromnih deset točk.

Erik Spoelstra | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Erik Spoelstra Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Spoelstra je že po prvi četrtini videl …

Pravzaprav je bilo že po prvi četrtini jasno, da bo Miami težko zmagal in izenačil na 1:1. Takšnega mnenja je bil po tekmi tudi Erik Spoelstra. Dejal je, da je Milwaukee blestel že od samega začetka. "Zadeli so veliko trojk in zbrali 25 skokov več. Tako ne moreš dobiti tekme," je po tekmi izjavil Spoelstra.

Spomnimo, lani je Miami Heat izločil favorizirani Milwaukee s 4:1 v polfinalu Vzhoda. Letos Dragiću in druščini za zdaj ne kaže najbolje.

Nikola Jokić je na zadnji tekmi dosegel 38 točk. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nikola Jokić je na zadnji tekmi dosegel 38 točk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Nikola Jokić dosegel 38 točk, Čančarjeva statistika je ostala prazna

Ta večer so drugo tekmo igrali tudi Denver Nuggets in Portland Trail Blazers. Na koncu so bili boljši prvi, ki so tekmo dobili s 128:109 in izid v zmagah izenačili na 1:1. Pri Denverju je imel najmirnejšo roko Nikola Jokić. Srbski košarkar je za svojo ekipo prispeval 38 točk, osem skokov in pet podaj. Zadel je 15 od 20 metov iz igre. Pri Nuggets je še pet igralcev doseglo dvomestno število točk. Svojo priložnost je dobil tudi slovenski košarkar Vlatko Čančar. Na parketu je preživel tri minute, a je njegova statistika ostala prazna.

Pri Portlandu je bil z 42 točkami najboljši košarkar Damian Lillard. Poleg tega je zbral še deset skokov.

V noči na sredo bo igral tudi Luka Dončić

V noči na sredo bodo na sporedu tri tekme, med njimi bo Luka Dončić z Dallas Mavericks lovil drugo zmago na gostovanju pri Los Angeles Clippers. Preostali tekmi sta Brooklyn Nets - Boston Celtics in Phoenix Suns - Los Angeles Lakers.

Goran Dragić
Sportal Dragićev nasvet

Liga NBA, 24. maj, prvi krog končnice:

Vzhod:
Milwaukee Bucks : Miami Heat 132:98 /2:0/
Antetokounmpo 31, 13 sk., Forbes 22; Dedmon 19, (Goran Dragić 18, 4 asis., 2 sk.)

Zahod:
Denver Nuggets : Portland Trail Blazers 128:109 /1:1/
Jokić 38, Porter Jr. 18, (Vlatko Čančar je igral tri minute); Lillard 42, 10 sk., Powell 15

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

LeBron James
Sportal Dončićev vrstnik do zmagovitega koša, aktualni prvaki z LeBronom Jamesom na kolenih
Ne spreglejte