Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
24. 5. 2021,
17.00

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Bam Adebayo Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 24. 5. 2021, 17.00

2 leti, 11 mesecev

Dragićev nasvet

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Goran Dragić | Goran Dragić je dal vedeti, kako bi lahko Adebayo bolj izkoristil svojo fizično moč. | Foto Guliverimage

Goran Dragić je dal vedeti, kako bi lahko Adebayo bolj izkoristil svojo fizično moč.

Foto: Guliverimage

Po prvi tekmi prvega kroga končnice lige NBA so košarkarji Miami Heat v zaostanku proti Milwaukee Bucks. Kapetan Goran Dragić je izpostavil, kje bo moralo biti njegovo moštvo v noči na torek močnejše, če bo želelo na Florido pripotovati poravnano z nasprotnikom.

Goran Dragić je bil s 25 točkami prvi strelec Miamija na prvi tekmi končnice, na kateri so Milwaukee Bucks po zaslugi zmagovitega koša Khrisa Middletona zmagali s 109:107.

Kapetan zlate slovenske reprezentance se je zavedal, da bi lahko že na prvi tekmi premagali Milwaukee in mu tako odvzeli prednost domačega terena: "Pritisk je bil na njih. Domačo tekmo moraš zmagati. Napeta je bila. Občutek sem imel, da smo imeli svoje priložnosti za zmago, vendar jih nismo znali izkoristiti."

Predvsem je bodla v oči slaba predstava v napadu Bama Adebaya, ki je sicer ob Jimmyju Butlerju drugi najboljši strelec Vročice. Če je njegovo povprečje v rednem delu sezone znašalo 18,7 točke, je bil na prvi tekmi bistveno pod svojim rednim dosežkom. Ob metu 4/15 iz igre se je zaustavil pri le devetih točkah.

Butler in Adebayo veliki rezervi

"Mora biti bolj agresiven. Ne govorim, da mora metati s polovične razdalje. Ima sposobnost, da udari žogo v tla, izkoristi svojo fizično moč in gre proti obroču. Vem, da je Lopez (Brook Lopez, op. a.) visok, ampak … Bam lahko najde pot mimo njega," je Dragić svetoval 23-letnemu košarkarju.

Na prvi tekmi je bil s 25 točkami najboljši strelec Miamija. | Foto: Reuters Na prvi tekmi je bil s 25 točkami najboljši strelec Miamija. Foto: Reuters

Pod pričakovanji je igral tudi Butler, ki je iz igre metal skromnih 4/22, imel tudi šest izgubljenih žog. In prav zadnja bosta tista, ki bosta morala zaigrati v nadaljevanju seriji konkretneje, če bo Miami želel napredovati in drugič zapored izločiti Giannisa Antetokounmpa. Dragić in druščina so bili lani boljši v drugem krogu s 4:1 in na koncu prišli vse do finala, v katerem so jih premagali LA Lakers in se veselili naslova prvaka lige NBA.

Ne spreglejte