Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 5. 2021,
6.54

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

Golden State Warriors Los Angeles Lakers Steph Curry LeBron James

Četrtek, 20. 5. 2021, 6.54

2 leti, 11 mesecev

Liga NBA, 19. maj

LeBron James z več kot desetih metrov do odločilne trojke #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
LeBron James | Zasedba Los Angeles Lakers si je zagotovila preboj v končnico. Odločilno trojko je dosegel prvi zvezdnik ekipe LeBron James. | Foto Guliverimage

Zasedba Los Angeles Lakers si je zagotovila preboj v končnico. Odločilno trojko je dosegel prvi zvezdnik ekipe LeBron James.

Foto: Guliverimage

Aktualni prvaki lige NBA Los Angeles Lakers so za zdaj lahko pomirjeni. Z zmago (103:100) nad zasedbo Golden State Warriors so si zagotovili vstopnico za končnico, kjer jih v prvem krogu čaka Phoenix. Odločilno trojko je slabo minuto pred zvokom sirene prispeval prvi zvezdnik ekipe LeBron James. Zadel je z več kot desetih metrov. Na drugem obračunu večera je Memphis s 100:96 ugnal San Antonio in ostaja v igri za osmo mesto na zahodu, kjer pa še vedno za zmago zaostaja za Golden State Warriors.

LeBron James, Anthony Davis in soigralci, ki so v lanskem finalu lige NBA premagali Miami Heat Gorana Dragića, so si letos pravico do nastopa v končnici morali priboriti v kvalifikacijah, v tako imenovanem "play-inu". LA Lakers so namreč redni del tekmovanja končali na sedmem mestu zahodne konference, neposredno uvrstitev v "play-off" pa je zagotavljalo le prvih šest.

Ponoči so se v prvem krogu kvalifikacij spopadli z Golden State Warriors Stepha Curryja, osmo ekipo zahoda po rednem delu tekmovanja, in zmagali (103:100), kar jim je že prineslo preboj v končnico.

Davis je k zmagi prispeval 25 točk, 12 skokov in dve asistenci, James pa je dodal 22 točk, tudi zaključno trojko ob izteku napada, manj kot minuto pred koncem tekme, 11 skokov in deset asistenc. 

Draymond Green je LeBrona Jamesa nehote s prstom zbodel v oko, a mu ni preprečil tega, da bi zadel odločilni met za tri točke. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Draymond Green je LeBrona Jamesa nehote s prstom zbodel v oko, a mu ni preprečil tega, da bi zadel odločilni met za tri točke. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

James namesto enega videl tri obroče

Zanimivo je, da pri streljanju imel kar nekaj težav z vidom. Tik pred tem je imel bližnje srečanje z branilcem Bojevnikov Draymondom Greenom, ki ga je nehote udaril v oko. James je po tekmi dejal, da je zaradi tega videl tri obroče. "Preprosto sem metal na srednjega," se je namuznil, Davis pa se je pošalil, da bi ga morali nasprotniki še pogosteje zbosti v oko, če potem tako dobro zadeva.

Na strani poražencev je Curry statistiko reševal s 37 točkami (zadel je šest trojk v devetih poskusih), Andrew Wiggins pa je dosegel 21 točk.

Tekmo so igrali v Staples Centru, domovanju Jezernikov, in to pred več kot šest tisoč navijači, kar je največ po lanskem marcu.

V končnici bodo igrali vsi trije klubi s slovenskim pridihom, Dallas z Luko Dončićem, Miami Gorana Dragića in Denver Nuggets z Vlatkom Čančarjem.

Memphis še vedno v igri za končnico

Na drugem obračunu večera je Memphis s 100:96 ugnal San Antonio in ga izločil iz dodatnih kvalifikacij. Memphis tako z zmago ostaja v igri za osmo mesto na zahodu, kjer pa še vedno za zmago zaostaja za Golden State Warriors.

Jonas Valanciunas je k zmagi Memphisa prispeval 23 točk in zbral neverjetnih 23 skokov:

Junak domače zmage je bil Jonas Valanciunas, ki je ob 23 točkah zbral tudi neverjetnih 23 skokov. Dillon Brooks je osem od svojih 24 točk dosegel v zadnji četrtini.

Pri San Antoniu, ki je izgubil petič zapored, sta po 20 točk dosegla DeMar DeRozan in Rudy Gay. Svojo priložnost za zmago je imela tudi ekipa iz Teksasa, ki je v zadnjem delu zaostanek desetih točk spremenila v vodstvo z 80:79, nato pa so gostitelji znova zaigrali bolj zbrano in si priigrali tesno zmago.

Liga NBA, 18. maj, kvalifikacije za končnico:

Zahod:

Memphis Grizzlies : San Antonio Spurs 100:96
J. Valanciunas 23, 23 sk., D. Brooks 24, 7 sk.; D. DeRozan 20, R. Gay 20

Los Angeles Lakers : Golden State Warriors 103:100
Davis 25, 12 sk. in 2 as.; James 22, 11 sk. in 10 as.; S. Curry 37, A. Wiggins 21

Vzhod:

Boston Celtics (7) - Washington Wizards (8) 118:110
Tatum 50, 8 sk., Walker 29; Beal 22, Westbrook 20

Indiana Pacers (9) - Charlotte Hornets (10) 144:117
Brisset 23, McDermott 21; Bridges 23, Zeller 17

Ne spreglejte