Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 2. 2019,
23.26

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

9

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA NBA

Nedelja, 10. 2. 2019, 23.26

5 let, 2 meseca

Liga NBA, 10. februar

Izjemno: Dončić najprej poslušal Zdravljico, nato pa odločil srečanje! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

9

Luka Dončić | Luka Dončić se je v zadnji četrtini strgal z verige in Dallasu zagotovil novo zmago. | Foto Reuters

Luka Dončić se je v zadnji četrtini strgal z verige in Dallasu zagotovil novo zmago.

Foto: Reuters

Luka Dončić je z Dallas Mavericks po velikem preobratu s 102:101 premagal Portland Trail Blazers. Telički so pred zadnjo četrtino za gosti zaostajali kar 14 točk, a se je Dončić strgal z verige in Dallas v lastni režiji popeljal do nove zmage. Za Dončića, ki je v zadnji četrtini dosegel kar 13 točk, je stiskalo pesti tudi okoli sto slovenskih navijačev.

Telički so tudi po zaslugi Dončića dobro odprli tekmo. Slovenski branilec je z odličnim zabijanjem poravnal na 2:2, za nagrado pa prejel dodaten prosti met. Dončić je ob skromnem metu v prvi četrtini skupaj dosegel sedem točk, Dallas pa je četrtino dobil s točko prednosti (25:24).

V drugi četrtini je sledil mrk. Dallas ni zadel iz igre, gostje iz Portlanda pa so z delnim izidom 15:1 povedli z 39:26. Hitro pridobljeno prednost je Portland zadržal do konca prvega polčas - na odmor je odšel z desetimi točkami naskoka (57:47).

V zadnji četrtini dosegel kar 13 točk

Poleg 28 točk je vknjižil še devet skokov in dodal šest asistenc. | Foto: Reuters Poleg 28 točk je vknjižil še devet skokov in dodal šest asistenc. Foto: Reuters Gostje so v tretji četrtini, v kateri je Dončić dosegel pet točk, še povišali prednost (14), a tudi to ni bilo dovolj, da bi se veselili zmage.

V zadnji četrtini je stvari v svoje roke vzel ravno slovenski mladenič in v ključnih trenutkih pokazal, kako izjemen je. Dosegel je tudi odločilne tri točke po izjemen prodoru, ko je zadel za 101:99, nato pa uspešno izkoristil še dodatni prosti met. 

Na koncu so imeli Telički tudi nekaj sreče. Po zgrešeni trojki Dončića so imeli gostje napad za zmago, a je prvi strelec Portlanda Damian Lillard (30 točk) zgrešil težek met in ostalo je pri 102:101. Slavje v American Airlines Centru se je lahko začelo.

Izjemen prodor Dončića, ki je na koncu odločil srečanje:

Učinek Luke Dončića po četrtinah:

Po prvi četrtini:
7 točk (met iz igre: 2/5, za tri: 0/3; prosti meti: 3/3); 5 skokov, 2 asistenci, 1 izgubljena žoga v 8 minutah in 54 sekundah.

Po drugi četrtini:
10 točk (met iz igre: 3/9, za tri: 1/4; prosti meti: 3/3); 5 skokov, 2 asistenci, 3 izgubljene žoge v 15 minutah in 24 sekundah.

Po tretji četrtini:
15 točk (met iz igre: 4/11, za tri: 2/6; prosti meti: 5/7); 6 skokov, 5 asistenc, 3 izgubljene žoge v 25 minutah in 30 sekundah.

Po četrti četrtini:
28 točk (met iz igre: 9/20, za tri: 4/10; prosti meti: 6/8); 9 skokov, 6 asistenc, 3 izgubljene žoge v 37 minutah in 30 sekundah.

Luka Dončić: 28 točk, 9 skokov, 6 asistenc:

Bučna slovenska podpora za Dončića

Dončić, ki obožuje igranje ob nedeljah (v povprečju je dosegal več kot 25 točk), je bil še dodatno motiviran, saj se je njegovo ime drlo tudi okoli sto slovenskih navijačev. Prisluhnili so tudi Zdravljici, ki so jo odigrali med enim od premorov.

Slovenski košarkar se je navijačem z dajanjem avtogramov posvetil že po ogrevanju pred tekmo, za podporo pa se jim je zahvalil tudi po tekmi.

 

Dragićevi za las izgubili proti aktualnim prvakom lige

Miami še vedno poškodovanega Gorana Dragića je v Oaklandu gostoval pri aktualnih prvakih lige NBA in tesno izgubil s 118:120. Vročica je v prvi četrtini povedla z desetimi točkami (34:24), nato pa naslednji dve četrtini bolj kot ne lovila prvake, ki so močno dvignili tempo, in se v zadnji četrtini tekme spet dvignila na začetno raven (36:30).

V Dragićevi ekipi se je s 37 točkami, od tega kar osmimi trojkami, izkazal Josh Richardson, Hassan Whiteside jih je dodal 13, dosegel pa še 12 skokov. Na strani zmagovalcev je bil strelsko najbolj razpoložen Kevin Durant (39 točk), izkazala pa sta se tudi Klay Thompson z 29 in Stephen Curry s 25 točkami. Tekmo je pet sekund pred koncem s prostima metoma odločil DeMarcus Cousins. To je 15. zmaga Bojevnikov na zadnjih 16 tekmah.

Gostovanje pri Bojevnikih je bilo še posebej čustveno za Dwyana Wada, ki se po tej sezoni poslavlja in je nocoj še zadnjič nastopil v Oakland Areni. Ob tej priložnosti sta si s Curryjem izmenjala dresa.

Embiid do novega rekorda

Košarkarji Philadelphie so na domačem terenu zlahka odpravili Los Angeles Lakers (143:120). Odlično je bil razpoložen Joel Embiid, ki je dosegel 37 točk in 14 skokov. To je bila že njegova 23. tekma, na kateri je dosegel najmanj 23 točk in deset skokov. Pri poražencih je izstopal LeBron James, ki pa mu z 18 točkami, desetimi skoki in devetimi podajami ni uspelo pripraviti preobrata.

 

Lestvici:

 

Ne spreglejte