Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 3. 2023,
22.00

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

4

Natisni članek

Jurica Golemac Zadar ABA liga ABA Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Ponedeljek, 13. 3. 2023, 22.00

1 leto, 1 mesec

LIGA ABA, 21. KROG

Cedevita Olimpija po porazu Splita že v končnici, Partizanu derbi z Zvezdo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

4

Jurica Golemac | Izbranci Jurice Golemca so v Zadru dosegli manj kot 60 točk. Za Ljubljančane je bil to četrti poraz na zadnjih šestih tekmah v ligi Aba. Kljub porazu so v ponedeljek potrdili četrtfinale, pri tem jim je s porazom pomagal Split. | Foto KK Zadar/Zvonko Kucelin

Izbranci Jurice Golemca so v Zadru dosegli manj kot 60 točk. Za Ljubljančane je bil to četrti poraz na zadnjih šestih tekmah v ligi Aba. Kljub porazu so v ponedeljek potrdili četrtfinale, pri tem jim je s porazom pomagal Split.

Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 21. krogu rednega dela lige ABA po eni najslabših predstav v sezoni doživeli visok poraz v Zadru, a si kljub temu v ponedeljek že zagotovili končnico. Split je namreč v ponedeljek izgubil v Podgorici proti ekipi Studentski centar in s tem Ljubljančanom zagotovil mesto v četrtfinalu že šest krogov pred koncem rednega dela. Partizan je na derbiju kroga z 92:81 ugnal Crveno zvezdo in ima na vrhu zdaj dve zmagi prednosti. Blestel je Mathias Lessort s 27 točkami.

Privrženci Cedevite Olimpije v tem tednu niso imeli razlogov za zadovoljstvo. Zmaji so med tednom na dvoboju 15. kroga rednega dela Eurocupa doživeli poraz proti Lietkabelisu (87:94) in ostali brez teoretičnih možnosti za preboj v končnico evropskega tekmovanja, v nedeljo pa so prikazali skromno predstavo na gostovanju v ligi ABA v Zadru. Izgubili so za 22 točk in izenačili najvišji poraz v tej sezoni v ligi ABA.

Olimpija sploh ni vodila na tekmi. Že po prvem polčasu so visoko zaostajali (43:26), v nadaljevanju pa so Dalmatinci (Dario Drežnjak je dosegel 20, Luka Božić pa 19 točk) še povišali prednost, povedli že za +26, in preprečili Olimpiji, da bi si zagotovila mesto med najboljšimi osmimi ekipami regionalne lige že v nedeljo.

So si pa Ljubljančani četrtfinale zagotovili po ponedeljkovem porazu Splita v Črni gori.

Cedevita Olimpija je s tem porazom zdrsnila pod 50-odstotno učinkovitost na mednarodnem prizorišču. V evropskem pokalu je na petnajstih tekmah zabeležila le tri zmage, v ligi Aba pa je zdaj pri izkupičku 14-6, skupno torej 17-18. Štiri zmage imajo Ljubljančani v pokalu Spar ter enega v slovenskem superpokalu. | Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin Cedevita Olimpija je s tem porazom zdrsnila pod 50-odstotno učinkovitost na mednarodnem prizorišču. V evropskem pokalu je na petnajstih tekmah zabeležila le tri zmage, v ligi Aba pa je zdaj pri izkupičku 14-6, skupno torej 17-18. Štiri zmage imajo Ljubljančani v pokalu Spar ter enega v slovenskem superpokalu. Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Do konca rednega dela ima Cedevita Olimpija še šest tekem. V prihajajočem tednu bo v sredo gostovala pri ratiopharmu iz Ulma, v soboto pa bo gostila Cibono.

Cedevita Olimpija trening, Sani Bečirović
Sportal Bečirović že v Atenah, da podpiše pogodbo

Liga ABA, 21. krog:

Sobota, 11. marec:

Nedelja, 12. marec:

Ponedeljek, 13. marec:

Lestvica: 

Ne spreglejte