Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
7. 10. 2014,
21.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Pipan Union Olimpija liga ABA

Torek, 7. 10. 2014, 21.43

8 let

Lani čakali osem krogov, letos sta bila potrebna le dva

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Olimpija ima tudi po drugi tekmi popoln izplen točk. Trener zmajev Aleš Pipan poudarja, da so kljub zmagam proti najboljšima ekipama lanske sezone še vedno trdno na tleh.

Košarkarji Olimpije so tudi tekme na domačih tleh začeli z zmago. Padla je evroligaška Cedevita, ki je zmaje lani premagala dvakrat. Tokrat so, razen prvih desetih minut in začetka drugih, venomer gledali v hrbet ljubljanskim košarkarjem.

"Pred tekmo smo verjeli, da lahko premagamo Cedevito, to smo pokazali na parketu. Obramba je bila tista, ki je prevesila tehtnico na našo stran" je bil po tekmi jasno zadovoljen strateg Ljubljančanov Aleš Pipan.

Olimpija je nadzorovala skok, veliko bolje podajala, Pipana pa je v zadovoljstvo spravilo predvsem dejstvo, da njegovi varovanci niso dopustili napadalne rapsodije hrvaškega prvaka. "Le Pilepić je delal manjše težave. Tudi po globini jim igra ni stekla, tako da smo na koncu lahko s tako predstavo zadovoljni," je umirjeno razlagal trener Ljubljančanov. Cedeviti ni pomagala niti vrnitev Marka Tomasa, ki je odigral uvodne štiri minute srečanja, nato pa preostanek presedel na klopi, še kako pa se jim je poznala odsotnost prvega organizatorja igre in velike okrepitve pred letošnjo sezono Roka Ukića.

Podprvaki slabši pri skoraj vseh prvinah

Zmaji so podprvake lanske sezone lige ABA nadigrali praktično v vseh elementih igre. Bolje so skakali, zbrali več podaj (tu je prednjačil Marko Marinović z 10 podajami), izgubili manj žog in imeli boljši met iz igre. Črna pika so bili, tako kot velikokrat tudi v pretekli sezoni, prosti meti.

"To me vsi sprašujejo. Res je, da smo bili v prvih dveh krogih slabi v tem elementu igre. Tega ni treba obešati na veliki zvon. Slabše izvajanje prostih metov smo nadoknadili s kakšnim drugim elementom košarke, ki smo ga izvajali bolje kot sicer. Sami ste videli, da zmaga zaradi slabega izvajanja prostih metov ni bila ogrožena," ni želel prevelike pozornosti namenjati le 45-odstotni uspešnosti s črte prostih metov.

So šele na začetku

Lani so pri Olimpiji za štiri točke na svojem računu morali odigrati kar osem tekem. Letos imajo dve zmagi že po dveh tekmah. In to proti lanskim prvakom in podprvaku.

"Vse skupaj je treba čim prej pozabiti in iti naprej. Liga je še zelo dolga. Jasno, smo čvrsto na tleh, brez evforije, zadovoljstvo pa je, da smo letošnjo sezono začeli nekoliko drugače kot lansko," zdaj veliko lažje kot pred letom dni diha Pipan.

Že v sobota ga čaka nov test na vročem gostovanju v beograjskem Pionirju pri Crveni zvezdi in nekdanjemu zmaju Jaki Blažiču.

Ne spreglejte