Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
17. 5. 2020,
18.47

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51

3

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 17. 5. 2020, 18.47

3 leta, 11 mesecev

"Z mano se lahko strinjaš ali ne, Dončić je imel v karieri tudi srečo"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51

3

Denis Avdija | Denis Avdija je veliki up izraelske košarke. | Foto Getty Images

Denis Avdija je veliki up izraelske košarke.

Foto: Getty Images

Nadarjeni izraelski košarkar Deni Avdija, ki se bo letos podal na nabor lige NBA, se je v podcastu, ki ga je vodil najuspešnejši izraelski košarkar v ligi NBA Omri Casspi, dotaknil tudi našega Luke Dončića.

Deni Avdija je veliki up izraelske košarke. Številni mu napovedujejo, da bo uspešno igral v ligi NBA. V zadnjih sezonah je kot član kluba Maccabi Tel-Aviv dobil priložnost tudi v elitni Evroligi, a ne takšne kot Luka Dončić pri Real Madridu.

"V življenju mi ni bilo nič podarjeno. Trdo sem moral delati, da sem prišel do stvari, ki sem jih želel. Tudi tega, da sem dobil minute v dresu Maccabija. Mlademu igralcu ne bodo dali 20 minut, morda le izjemnemu Luki Dončiću. Videl sem ga dve leti pred tem. Nisva bila v istem položaju, na isti ravni in z istim trenerjem. Vprašal sem ga, zakaj se to ne more zgoditi tudi meni. Moraš biti močan in se z vsem spopasti kot odrasel človek. Boriti se moraš za minute in biti del rotacije. Zame je bilo biti del članskega moštva nekaj izjemnega," je dejal Avdija, ki ima prav tako srbsko državljanstvo. Njegov oče Zufer Avdija je bil prav tako košarkar, rojen v Prištini, s košarkarsko žogo pa je živela tudi mama Sharon Artzi.

Luka Dončić je postal eden od najboljših košarkarjev na svetu. | Foto: Getty Images Luka Dončić je postal eden od najboljših košarkarjev na svetu. Foto: Getty Images

Letos se bo Avdija podal na nabor lige NBA. Upa, da bo uvrščen visoko in da bo kmalu sledila pot v najmočnejše klubsko tekmovanje na svetu.

Ko je Casspi dejal, da je Dončić, ki ga je pred dvema letoma kot tretjega izbrala Atlanta, nato pa je po menjavi s Traejem Youngom dobil mesto pri Dallas Mavericks, prišel v pravo sredino za razvoj, je 19-letni izraelski košarkar pripomnil: "Z mano se lahko strinjaš ali ne. Mislim, da je imel v karieri tudi srečo, poleg tega, da je neverjeten košarkar."

"Srečo je imel, ampak je zgrabil priložnost. Doseči 30 točk v ligi ni nekaj, kar se preprosto zgodi," je ob tem pripomnil Casspi.

Ne spreglejte