Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 12. 2019,
10.09

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

NBA Luke Walton

Petek, 6. 12. 2019, 10.09

4 leta, 4 mesece

Košarkarski trener lige NBA se ne bo zagovarjal zaradi domnevne spolne zlorabe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Luke Walton | Foto Reuters

Foto: Reuters

Potem ko je kazalo, da se bo moral Luke Walton, trener severnoameriške košarkarske ekipe Sacramento Kings, na sodišču zagovarjati zaradi domnevne spolne zlorabe, je tožba umaknjena. Tožnica Kelli Tennant, nekdanja športna novinarka Spectrum SportsNeta, je za ESPN danes potrdila, da je umaknila civilno tožbo.

Tennantova je aprila obtožila Waltona, da jo je spolno napadel v hotelu Casa Del Mar v Santa Monici, ko je bil še pomočnik trenerja pri Golden State Warriors.

Za zdaj druge podrobnosti domnevnega spolnega napada niso znane, zgodil naj bi se po objavi knjige, ki jo je napisala Tennantova, Walton pa je zanjo napisal predgovor. Knjiga je izšla leta 2014.

Walton je bil mentor Tennantove, je pisalo v obtožnici, in ona ga je v hotelu obiskala, da bi mu predala knjigo. Povabil jo je v svojo sobo z razlogom, da ne bi bila na očeh javnosti, še piše. Nato naj bi jo "nenadoma vrgel na posteljo ter jo začel na silo poljubljati in otipavati". Tennantova je glasno kričala in uspelo se ji je izviti iz primeža, saj je domnevni napadalec odnehal.

"Bala se je, da jo bo posilil," je še pisalo v obtožnici.

To je Kelli Tennant razlagala letos aprila:

Umik obtožnice

Walton se je lani po koncu rednega dela sezone sporazumno dogovoril za konec sodelovanja z Los Angeles Lakers, nato pa so ga za glavnega trenerja najeli Sacramento Kings, s katerimi se je dogovoril za naslednje štiri sezone. Avgusta so iz tabora Kraljev sporočili, da proti Waltonu ne bodo disciplinsko ukrepali, saj v svoji preiskavi niso našli dovolj dokazov.

Odvetnik Tennantove je na njeno prošnjo vložil zahtevo za umik obtožnice, ne da bi zanjo navedel kakšen razlog. Za zdaj ni znano niti to, ali sta se vpleteni strani zunajsodno poravnali.

 

Ne spreglejte