Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
29. 5. 2014,
10.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Krka Union Olimpija finale Edo Murić Dragiša Drobnjak

Četrtek, 29. 5. 2014, 10.19

8 let

Košarkarji Krke se ne bi radi več vrnili v dvorano Leona Štuklja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nocoj bo v Stožicah četrta tekma finala državnega prvenstva, košarkarji Krke pa bi si lahko priigrali peto zaporedno in skupno sedmo zvezdico. Ali se lahko Olimpija pobere po torkovem visokem porazu?

Ali bo Olimpija ohranila upe na naslov in podaljšala finalno serijo do sobote ali bo Krka spet v Stožicah končala sezono v velikem slogu, je vprašanje, ki se poraja pred četrto tekmo finala državnega prvenstva.

Dejstvo je, da imajo Novomeščani kakovostnejšo zasedbo, kar so dokazali v torek, ko so povsem zmleli Ljubljančane (82:58), ki so sicer večji del tekme igrali brez Dina Murić. Ta je prejel grd udarec, a k sreči ne gre za hujšo poškodbo. "Pred tekmo se bo vedelo, ali bo nastopil ali ne, si pa tega želi," je povedal direktor Olimpije Matevž Zupančič.

"Če hočeš biti prvak, moraš igrati na nož. V obrambi si bomo morali pomagati. V Tivoliju smo pokazali, kako moramo igrati. Tudi na prvi tekmi v Novem mestu se nismo predali. Vsak, ki bo prišel na parket, mora vedeti, zakaj se je znašel v rotaciji," poudarja kapetan Olimpije Dragiša Drobnjak, ki je bil po torkovi tekmi jezen na nekatere soigralce.

Čeprav ne bodo igrali pred domačimi navijači, pa si želijo v taboru Krke že danes zagotoviti peti zaporedni in skupno sedmi naslov državnih prvakov. Realno gledano imajo pot odprto, a v košarki je vse mogoče.

"V tekmo bomo šli samozavestni in motivirani. Vsi smo že igrali finalne tekme. Vprašanje je, koliko časa bomo zdržali na terenu. Če nam to uspe vseh 40 minut, bo dobro. Tista ekipa, ki bo naredila manj napak, bo zmagala. Tretjo tekmo smo igrali najbolje v finalu. Upam, da bomo danes še boljše, in upam, da se v Novo mesto ne bomo več vračali," pred tekmo, ki se bo začela ob 20. uri, pravi Edo Murić.

Ne spreglejte