Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
31. 3. 2020,
15.10

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

Koronavirus Alfonso Reyes

Torek, 31. 3. 2020, 15.10

4 leta

Alfonso Reyes

Košarkarjeva izpoved: Bal sem se za življenje

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02
Alfonso Reyes | Alfonso Reyes: na fotografiji v boju z Radoslavom Nesterovićem (v ozadju Ivica Jurković in Pau Gasol) | Foto Reuters

Alfonso Reyes: na fotografiji v boju z Radoslavom Nesterovićem (v ozadju Ivica Jurković in Pau Gasol)

Foto: Reuters

Med znanimi osebnostmi, ki so se okužile z novim koronavirusom, je tudi nekdanji španski košarkarski reprezentant Alfonso Reyes, ki je, v upanju, da se je rešil najhujših muk, svojo zgodbo delil v pogovoru za časnik Marca.

Španija ob Italiji in vse bolj tudi Nemčiji velja za eno od kritičnih evropskih žarišč pandemije novega koronavirusa. Da ne gre za nedolžno bolezen, poskuša zdaj svojim rojakom dopovedati tudi nekdanji španski reprezentant Alfonso Reyes, eden od tistih znanih obrazov, ki so svojo zgodbo o okužbi delili z javnostjo.

"Bilo je grozljivo. Tega ne bom nikoli pozabil. Res je, da nisem bil nikoli resneje bolan. Niti gripe nisem imel. A v zadnjem obdobju sem se bal za svoje življenje," je v intervjuju za Marco dejal 48-letni košarkarski upokojenec iz Cordobe, ki zdaj deluje kot predsednik španskega združenja poklicnih košarkarjev.

Alfonso Reyes | Foto: Reuters Foto: Reuters

Pravi, da glavobola in bolečin v grlu ne čuti več. Tudi povišana telesna temperatura je popustila. Vseeno ostaja v karanteni, a trdno prepričan, da se je izkopal iz največjih težav. "Na trenutke nisem vedel, ali bom ozdravel. Ne, to res ni navadna gripa. Jaz sem imel težave, pa sem v dobri telesni kondiciji. Kaj šele nekdo, ki je starejši," pravi Reyes in dodaja: "Najhujše so bile noči, ko nisem mogel spati več kot dve uri. Počutil sem se, ko bi me pohodil stampedo slonov."

Sprva je sumil, da je okužbo staknil prek brata Felipa Reyesa, sicer košarkarja Reala, a je pozneje to misel opustil. "Bili smo že v družinski karanteni, ko so se pojavili prvi znaki. Kašelj, težave z dihanjem, vročina … Očitno sem virus staknil že pred tem, pa tega nisem niti vedel. V bolnišnici so me nato zdravili s številnimi protivirusnimi zdravili, tudi snovmi proti malariji ter kortikosteroidi in antibiotiki," pripoveduje nekdanji reprezentant.

"V življenju sem imel svoje prioritete. A ko se ti zgodi nekaj takega, se vse postavi na glavo. Potem začneš ceniti zares pomembne stvari," še dodaja nekdanji član Estudiantesa, ki je pred dobrimi 20 leti z izbrano vrsto osvojil tri kolajne na evropskih prvenstvih.

koronavirus
Novice Številke, ki jih noče nihče videti #video
Sportal Tukaj koša ne bi dosegel niti Dončić
Ne spreglejte