Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
23. 8. 2015,
23.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jure Zdovc Italija Slovenija Klemen Prepelič Uroš Slokar

Nedelja, 23. 8. 2015, 23.07

8 let

Jure Zdovc: Lep skalp, to pa je tudi vse

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po uvodnem krču proti Poljski so slovenski košarkarji uprizorili dve odlični predstavi proti Finski in Italiji. Jure Zdovc je bil vesel, so njegovi izbranci uspeli preobrniti potek tekme.

Turnir v Kopru je slovenska košarkarska reprezentanca končala brez poraza. Padle so Ukrajina, Finska in za konec še kakovostna Italija.

Dvoboj z našimi zahodnimi sosedi je bil takšen, kot jih bomo lahko spremljali na evropskem prvenstvu. Ni manjkalo napetosti in čustvenosti, kar je praksa na velikih tekmovanjih, na katerih so v igri velike nagrade.

Po nekoliko zdivjani prvi četrtini, ki so jo Italijani dobili z 20:19, so nato izbranci Jureta Zdovca v obrambi zaigrali povsem drugače. Njihova agresivnost je tekmecu povzročala veliko težav, z dobrim delom v obrambni polovici pa so imeli tudi večji del druge in tretje četrtine naskok.

"Pomembno je, da so fantje videli, da lahko premagajo boljše od sebe"

Razburljivo je bilo v zadnji četrtini, v kateri so Italijani povedli pri 59:58, a so se Slovenci po odlični igri Klemna Prepeliča in Uroša Slokarja prebudili in s 76:67 slavili šesto zmago na osmih pripravljalnih tekmah.

"Fantom čestitam za borbenost. Bila je prava tekma. Na obeh straneh je bilo veliko čustev. Zahvalil bi se občinstvu. Lep skalp, to pa je tudi vse. Iz te zmage ne bi delal buma. Pomembno je, da so fantje videli, da lahko premagajo boljše nasprotnike od sebe. Smo pa igrali doma in pred domačimi sodniki. Ni realno. Pomembno je, da so fantje dobili samozavest in verjamejo v to, kar delajo," je po tekmi povedal Zdovc.

Najboljši strelec je bil s 15 točkami Slokar, Prepelič jih je prispeval 12, zlata vredne pa so bile njegove podaje, potem ko je v zadnjem delu tekme prevzel dirigentsko palico pri organizaciji napadov.

"Hvalevredno je, da smo preobrnili tekmo v svojo korist"

"Nebojša Joksimovič ni bil v ritmu, Luke Rupnika si v končnici nisem upal poslati v igro, Jaka Klobučar je bil preobremenjen s prekrški, Prleta pa sem že nekajkrat dal na položaj organizatorja igre, saj ima kakovost, da nekaj ustvari. Pomembno je bilo, da smo v obrambi garali, da so Italijani težko prihajali do čistih metov. Zadevali so težke mete. To nas je držalo. Poskušali so tudi s cono. Takrat smo imeli nekaj težav in ustavili so naš ritem, vendar je hvalevredno, da nam je uspelo ta nalet zadržati in preobrniti tekmo v svojo korist," je Zdovc pojasnil, zakaj je postavil Prleta na položaj organizatorja igre. Slovenska reprezentanca bo pred EuroBasketom odigrala še dva obračuna. Prvi bo na sporedu v četrtek v Stožicah, drugi pa dva dni pozneje. Obakrat ji bo nasproti stala izbrana vrsta Srbije.

Ne spreglejte